TĚSNÁ OBRANA. Pavlína Jirková z Pardubic (v bílém) se snaží projít přes strakonickou obranu.

TĚSNÁ OBRANA. Pavlína Jirková z Pardubic (v bílém) se snaží projít přes strakonickou obranu. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Podaří se pardubické Studánce eliminovat strakonické střelkyně?

  • 0
Basketbalistky pardubické Studánky, posledního týmu nadstavbové skupiny A2, se ve středu vydávají na pouť do jihočeských Strakonic. Pokud lze usuzovat z minulého zápasu ve strakonické hale, s otevřenou náručí je domácí hráčky zrovna vítat nebudou.

V lednovém utkání, které Pardubice prohrály vysoko 56:85, rozhodla bodová šňůra Strakonic, kdy na čtyřiadvacet bodů domácích Studánka zareagovala pouhými dvěma. Pod košem strakonické basketbalistky jasně dominovaly a základní pardubickou pětku přehrály.

Zabránit něčemu podobnému bude hlavní úkol Pardubic, které jdou do utkání jako outsider. "Pivotmanka Březinová ale není úplně fit," hlásil před zápasem komplikace trenér Roman Chocholouš. Do zápasu však dvacetiletá hráčka nastoupí.

Trenér nemá příliš mnoho variant, koho nasadit na opory soupeřek, takže vytáhne do boje znovu s osobní obranou, s níž byl hrubě nespokojený v nedělním utkání proti Karlovým Varům (54:87).

"Věnovali jsme tomu celý trénink. Březinová bude bránit Reisingerovou, Kramperová Johnovou a Quintanová Uhrovou," neskrýval Chocholouš.

Do základu postaví také Moniku Ondřejovou, jejíž sestra Zuzana je v kádru soupeřek, ale stále je zraněná. "Ve Strakonicích se Monice střelecky dařilo, budeme toho chtít využít i nyní," uvedl kouč na adresu 13 bodů ve zmíněném zápase.

Pardubice jedou do Strakonic s předstihem, aby byly hráčky čerstvé. Začíná se v 18 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž