Pardubický basketbalista Ondřej Peterka (v bílém) v akci.

Pardubický basketbalista Ondřej Peterka (v bílém) v akci. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Peterka: Asi jsme stovku chtěli dát tak moc, až jsme se nemohli trefit

  • 0
Ještě na začátku čtvrté čtvrtiny, do které pardubičtí basketbalisté vstupovali s jednoznačným vedením nad Chomutovem 95:62, nasvědčovalo všechno tomu, že "stovka" padne záhy. Na 99 bodech byly Pardubice během pár okamžiků. Jenže pak se jejich ofenziva na několik minut zadrhla. Hráči najednou se střelbou váhali, nacházeli jen obroučku, nebo ani to ne, ztráceli zbytečně balony...

"Stovka se nenastřílí každý zápas - asi jsme ji tak moc chtěli dát, až jsme se nemohli do toho koše trefit. Jsou to body jako každé jiné, měli bychom to příště zlepšit," vysvětloval Martin Peterka, který pomohl Bekse k vysokému vítězství 113:82 třinácti body.

Z momentální skórovací křeče nakonec mužstvo probral litevský rozehrávač Evaldas Žabas. "Za odměnu" přispěje do klubové kasy. Kolik přesně to bude, Peterka nevěděl. "Jsem rád, že jsem to nebyl já," usmíval se.

Trenér Jan Slowiak popřel možnost, že by se snad hráči snažili záměrně stému bodu vyhýbat. "Za odmítání stovky je ještě víc!" komentoval to v dobrém rozmaru.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž