Pardubická filharmonie na basketbalovém utkání proti Ostravě | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Basketbal nic moc. Rekordní divácká kulisa si vysloužila pochvalu

  • 0
Ne, nebyl to bůhvíjaký mač. A tak se přímí aktéři středečního basketbalového klání mezi Pardubicemi a Ostravou (84:82) místo nad hrou rozplývali nad parádní kulisou v Tipsport areně. Tu přichystal orchestr místní Komorní filharmonie a jasně největší návštěva sezony, podle oficiálního údaje 4 380 lidí, které předzápasový koncert na téma „Slavné filmové melodie“ do haly přivábil.

„Byla tu výborná atmosféra, super prostředí. Byli jsme rádi za podporu,“ chválil fanoušky nejlepší hráč utkání Jobi Wall, jenž v domácím dresu zaznamenal 20 bodů včetně pěti přesných trojek.

„Jsem rád, že jsme odvedli takový výkon a že jsme přispěli k té úžasné atmosféře, která tu byla,“ řekl trenér Ostravanů Dušan Medvecký.

Podle něho v Pardubicích nezvítězilo lepší, ale šťastnější mužstvo.

„O poločase jsem klukům říkal, že jsme měli vést... Po přestávce to většinou bylo o dva až čtyři body, pro nás i pro Pardubice, s tím, že jsme zaspali v koncovce,“ litoval Medvecký.

„Od začátku nám chyběla energie, Ostrava získala sebejistotu a rozjela se. Proto z toho byl tak těžký zápas,“ mínil kouč domácí Beksy Levell Sanders.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž