Petr Šafarčík (vlevo) z Pardubic atakuje koš Hradce Králové, brání ho David...

Petr Šafarčík (vlevo) z Pardubic atakuje koš Hradce Králové, brání ho David Škranc. | foto: Milan Křiček

Za prohru v derby se omlouvám, kál se pardubický kouč Repeša

Na začátku třetí čtvrtky si vypracovali desetibodové vedení a zdálo se, že si domácí derby pohlídají a dovedou jej do vítězného konce, jenže nestalo se. Hradec nasadil zónovou obranu a pardubičtí basketbalisté v úterý s rivalem prohráli 82:85.

„Ve druhé části Hradec začal hrát zónu a tou nás úplně zastavil. Vůbec jsme nevěděli, co do ní máme hrát, nebyli jsme schopni nic vymyslet, nenajížděli jsme, jenom jsme to obstřelovali z dálky. Hradec udělal bodovou šňůru a náskok si držel až do konce,“ smutnil jeden z lídrů pardubického týmu Tomáš Vyoral.

Od zmíněného desetibodového vedení Pardubice zvládly proměnit jen jednu střelu z osmi a Hradec naproti tomu v samém závěru třetí desetiminutovky upletl šňůru 11:0.

„Omlouvám se fanouškům za porážku v derby,“ kál se kouč Beksy Dino Repeša. „Měli jsme v tom zápase dobré věci, ale nehráli jsme ho tak, jak jsme se na něj připravovali,“ dodal.

Dantez Walton (vpravo) z Pardubic atakuje koš Hradce Králové, brání ho David Škranc.

Pardubice se tak stále s bilancí 9/9 a dvou prohrách v řadě drží ve druhé polovině tabulky. Příště je čeká souboj s „Repešovým“ USK Praha, který začíná 2. ledna v 17.30 Na Folimance.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž