Pardubický trenér Dino Repeša udílí pokyny, nasává je Matěj Burda.

Pardubický trenér Dino Repeša udílí pokyny, nasává je Matěj Burda. | foto: Tomáš Laš / ERA Basketball Nymburk

Pardubický trenér Repeša po Děčínu: Snad už si odpustíme stejné chyby

  • 0
V součtu nebyli dramaticky horší. Přesto basketbalisté pardubické Beksy v sobotu v Děčíně s tamějšími Válečníky už počtvrté v této sezoně padli (tentokrát 85:89) a pořádně si tím zavařili. Ve středu se totiž budou muset na dálku rvát o finální čtvrté místo a výhodu domácí palubovky pro čtvrtfinále play off s ústeckou Slunetou, jež naopak zvítězila v Ostravě (94:87).

Beksa momentálně při shodné bilanci 20 výher, 15 porážek díky lepším vzájemným utkáním se Slunetou čtvrtou pozici stále drží. Jistého však nemá nic, jelikož v závěrečném kole elitní nadstavbové skupiny A1 hostí první Nymburk. Ústí pak nastoupí na palubovce druhého Brna.

Ale zpět k Děčínu, kde kouče Východočechů Dina Repešu nadzvedl opětovně rozvláčný start.

„Začali jsme velice špatně, stejně jako minule proti Ostravě. V prvním poločase měl Děčín hodně rychlých protiútoků, dal z nich čtrnáct bodů. U nás chyběla energie a soupeř dával jednoduché koše. Potom ale přišli hráči z lavičky, dodali týmu energii a vrátili jsme se zpět do zápasu,“ uvedl trenér pro web Kooperativa NBL.

V poločase na tabuli svítilo skóre 49:47, po další periodě 69:63.

„Čtyři minuty před koncem jsme však byli plus pět bodů. Ale děčínský Bruner trefil dvě těžké trojky, my jsme pak ztratili míč v protiútoku a závěr rozhodly už detaily,“ shrnul Repeša. „Doufám, že v dalším utkání už nebudeme dělat stejné chyby jako v uplynulých dvou.“

V Děčíně už se představila čerstvá posila Beksy DeMarco Dickerson. Nastřílela solidních 16 bodů a přidala pět doskoků.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon