Roman Marko z Prostějova u míče, brání ho Jakub Blažek z Opavy.

Roman Marko z Prostějova u míče, brání ho Jakub Blažek z Opavy. | foto: Tomáš Frait, MF DNES

Pro basketbalisty Opavy bude letos úspěchem účast v play-off

  • 0
Probít se do play-off. Takové je přání basketbalistů Opavy „Jak se dívám na posily dalších družstev, na ty zahraniční hráče, tak to bude hodně vyrovnané. Pokud se dostaneme do play-off, budu to osobně považovat za úspěch,“ řekl opavský manažer Dušan Štěnička. Opavané byli v minulých dvou letech v semifinále, předloni skončili třetí.

Opavští dál pokračují v budování mužstva z českých hráčů. Hned osm z nich prošlo NH Ostrava, letos se po této cestě vydadali tři - Filip Zbránek, Luděk Jurečka a mladý rozehrávač Rostislav Dragoun.

„Na cizince nemáme peníze,“ přiznal Štěnička. „Ale nechceme je i z toho důvodu, že naším hlavním sponzorem je město Opava a jeho zástupci se moc dobře nedívají na to, že bychom z peněz města platili nějaké zahraniční hráče.“

BK Opava

Rozehrávači: Rostislav Dragoun (dres číslo 4), Radim Klečka (6), Jakub Šiřina (24)

Křídla: Václav Bujnoch (15), Viktor Cvek (8), Luděk Jurečka (23), Kryštof Vlček (7), Filip Zbránek (9)

Pivoti: Jakub Blažek (11), Martin Gniadek (14), Radim Kramný (22), Miroslav Kvapil (12)

Trenér: Petr Czudek

Manažer: Dušan Štěnička

Opava bude mít těžký vstup do sezony, protože hned pět hráčů má zdravotní problémy. V pondělí v Pardubicích do hry určitě nezasáhnou Václav Bujnoch a Kryštof Vlček.

„Bujnoch si přetrhl kolenní vazy, které už měl jednou po plastice. Ten nebude asi celou sezonu,“ řekl Dušan Štěnička. Vlček má zlomený malíček a sádru sundává v pátek.

A jak jsou na tom další hráči? „Kramný měl zánět achilovky, ale v týdnu začal trénovat,“ podotkl Štěnička. „Klečku pobolívá koleno, byť lékaři při vyšetření žádné vážnější poškození nezjistili.“

Gniadek s Blažkem se zranili navzájem v přípravě v Ostravě. Gniadek má problémy se zády po tom, co Blažkovi spadl na koleno.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž