Lukáš Feštr z Olomoucka střílí na královéhradecký koš, brání ho Ondřej Peterka.

Lukáš Feštr z Olomoucka střílí na královéhradecký koš, brání ho Ondřej Peterka. | foto: Radek Váňa / BK Olomoucko

Olomoucko se za obratem hnalo marně, doplatilo na bídnou střelbu

  • 0
Až do naprostého konce zápasu s Královskými sokoli bojovali basketbalisté BK Redstone Olomoucko o třetí vítězství v nejvyšší soutěži. Prohráli těsně 71:73, přestože v závěru mohli trojkou vyrovnat. Hosté z Hradce Králové si ale pomohli taktickým faulem, poslali domácí na dva trestné hody tím si zajistili vítězství.

„Odehráli jsme dobré utkání, především v obraně nemůžu hráčům nic vytknout. Přesto z toho nic nemáme a musíme rychle vstřebat zklamání. Je třeba, abychom udrželi chladnou hlavu. Každý zápas se lepšíme, už se to brzy zlomí,“ neztrácí optimismus přes devatenáctou porážku v sezoně trenér Olomoucka Miljan Čurovič.

Tým Královských sokolů prožívá dosud nejlepší sezonu v Kooperativa NBL a již v předstihu si zajistil postup do nadstavbové skupiny A1. I v Olomouci byl dlouho ve vedení, když především pivoti a střelci z dálky využili čtrnáct asistencí rozehrávače Stamenkoviče. Domácí se naopak při zakončení trápili a měli pouze tři dvouciferné střelce.

„Naše střelba nebyla dobrá. Nebyli jsme schopní proměnit ani řadu otevřených pokusů. Sám jsem dal jen čtyři střely ze čtrnácti. Špatná procentuální úspěšnost nás stála zápas,“ potvrdil potíže v útoku Filip Halada, křídlo Olomoucka.

Výpadky v ofenzivě celek BK Redstone nahrazoval v obraně. V závěru, kdy minutu a půl před koncem ztrácel sedm bodů, hned dvakrát získal míč pod vlastním košem a stáhl deficit na rozdíl jediného bodu. Ani to ale nestačilo.

„Sami jsme se dostali do potíží po vlastních chybách. Ale musím říct, že těžký zápas jsem čekal. Olomoucko má kvalitní hráče, kterým se jen nedaří. A náš tým byl po předchozím programu unavený. Proto má vítězství velkou cenu,“ těšil se z úspěchu hradecký kouč Lubomír Peterka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž