Ohromně cenná výhra, raduje se kouč Sadské

  • 1
Praha - Velké plány měli basketbalisté USK Praha před sobotním utkáním proti Sadské. "Přichází série očekávaných vítězství," hlásal dokonce klubový zpravodaj. Ale hned první ze čtyř zápasů s relativně slabšími soupeři, sousedy v tabulce, přinesl Pražanům zklamání. Sadská na Folimance zaslouženě vyhrála 76:73.

Hráči Sadské přitom do Prahy rozhodně nepřijeli jako favorité. V minulém kole dokonce prohráli o deset bodů na půdě posledního Ústí nad Labem. "V Ústí jsme zcela propadli, přitom jsme tam chtěli a měli vyhrát," nerad vzpomínal trenér hostí Karel Forejt.

Pro Středočechy to však byla velmi poučná lekce. Z porážky se rychle oklepali a sami v nečekanou chvíli udeřili. "Po nevydařeném utkání minulý týden jsme potřebovali napravit dojem. Každé vítězství je pro nás maximálně cenné, takže i za toto vítězství jsem moc rád," tetelil se blahem po utkání kouč.

Podle jeho slov se příprava na utkání v Praze odbývala právě především v rovině zapomenutí na předchozí zápas. Hráči zabojovali, rychle získali vedení 6:0 a mírný náskok si udržovali až do konce utkání.

"Hráčům nemohu nic vytknout, pokud jde o plnění taktických pokynů," chválil Forejt svěřence.

"Po dlouhé době ten zápas výborně takticky zvládli a to byl klíč k našemu úspěchu. Připravovali jsme se na obrovskou sílu pivotů USK, náš výkon jsme podpořili ohromnou bojovností a obrovskou úspěšností z trojkové vzdálenosti."

Dvanáct úspěšných trojkových pokusů, z nichž polovinu i z nepředstavitelných pozic v tísni trefil Denis Mujagič, bylo základem úspěchu Sadské. Bylo až k nevíře, že po celý zápas domácí nedokázali na největší zbraň zareagovat.

"My trojkovou střelbu hodně trénujeme a někdy nám zápasy z trojky vyjdou. To se přesně stalo na USK. Ale je třeba vidět, že když jsme potřebovali, tak jsme dokázali dát i body zpod koše," řekl Forejt.

Místo plánovaného "brejku" osmého USK od soupeřů pod ním se v tabulce situace okolo magické osmičky zdramatizovala.

"Neztratili jsme kontakt s osmým místem a to je pro nás nejdůležitější. Rád bych ještě připomněl, že na USK se často nevyhrává, je to typické domácí prostředí. Příští kolo hrajeme veledůležité utkání s Kolínem, což je další zápas o osmou příčku," připomněl Forejt, který v zápase stavěl na zkušených starších hráčích.

Ti dokázali hrát v plném tempu po celý zápas, ustáli i zoufalý pokus USK o závěrečný finiš. "Nic jiného nám nezbývá, náš kádr není tak široký, navíc nám chyběl nemocný Honza Malík. Ale oni už si zvykli," uzavřel s úsměvem šťastný trenér BK Sadská.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž