Basketbalisté Nymburku se chystají na další duel v Evropském poháru - ilustrační foto.

Basketbalisté Nymburku se chystají na další duel v Evropském poháru - ilustrační foto. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Nymburk vyzve lotyšského šampiona. Basketbalisté věří v diváckou podporu

  • 7
Své úvodní střetnutí v Eurocupu prohráli basketbalisté Nymburku v italské Bielle o smůlovatý jeden bod. O to větší touhu po vítězství by měli mít v úterním domácím utkání proti Ventspilsu.

Jenže i jejich soupeři budou mít podobnou motivaci. Lotyšský tým inkasoval v prvním duelu v Eurocupu debakl od německého Bambergu, který na jeho palubovce vyhrál 85:62.

Středočeši přivítají svého soka tradičně v pardubické ČEZ Areně, která tak bude svědkem vzájemného souboje českých a lotyšských šampionů.

"Budeme potřebovat velkou podporu fanoušků. Z minulých let víme, že čím více jich na naše pohárové zápasy přišlo, tím lépe jsme hráli. S jejich pomocí můžeme bojovat o postup," prohlásil nymburský trenér Muli Katzurin, jehož mužstvo do Pardubic v minulosti přilákalo i desetitisícové návštěvy.

Nymburští hráči si uvědomují důležitost zápasů na domácí palubovce, kde je uhájení neporazitelnosti jedním ze základních kamenů při cestě za postupem ze čtyřčlenné skupiny. Do ní před týdnem vítězně vykročily právě Biella a německý Bamberg.

Zápas začne v úterý v 18:00, přímý přenos odvysílá ČT2.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž