Nymburk s Diazem již nepočítá

  • 16
Praha - Portorický basketbalista v nymburských službách Guillermo Diaz se nevrátil z vánoční dovolené. Svému klubu již chyběl v ligových zápasech se Sadskou a Libercem. Podle tiskového mluvčího klubu Jiřího Zídka v pátek odpoledne jednání o dalším působení hráče ztroskotala, klub bude hledat náhradu.

Jak uvedlo páteční vydání deníku Sport, Diaz s oddílem nekomunikoval a odmítal se vrátit. Nejlepší hráč nejvyšší české basketbalové soutěže si tak chtěl vymoci odchod z klubu, který předčasně opustil evropskou pohárovou scénu.

Podle vyjádření Jiřího Zídka v Nymburku o hráčův návrat hodně stáli. "Myslím si, že by to bylo nejlepší pro obě strany. My bychom ho zde znovu rádi uvítali a on by mohl hrát," říkal ještě krátce po poledni.

Za nechutí vrátit se zpět byly zřejmě problémy s trenérem Katzurinem. Ten jej často střídal, nedával mu takový prostor, jaký by si hráč představoval. Přesto patřil k nejlepším střelcům ligy.

V odpoledních hodinách potom Jiří Zídek prostřednictvím tiskových agentur informoval o zásadním obratu v celé kauze.

"Konečně jsme obdrželi oficiální stanovisko Guillerma Diaze, který se měl ke klubu hlásit po vánoční přestávce 28. prosince. Po krátkém telefonickém rozhovoru, který nepřinášel nic konstruktivního, jsme jednali pouze s jeho agentem. Jeho rozhodnutí k týmu se nevrátit považuji za nešťastné pro obě strany," uvedl Zídek v tiskové zprávě.

Vedení Nymburka teď musí řešit, jak mezeru po odchodu svého kanonýra zacelí. Několik týdnů už navíc hledá náhradu za pivota Michaela Meekse, který si na začátku sezony zranil koleno a klub se s ním vzápětí rozešel.

Nymburský skokan Guillermo Diaz (vlevo) a Levell Sandres, rozehrávač Děčína, patřili mezi hvězdy vzájemného utkání v Národní basketbalové lize.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž