Drew Naymick (v bílém) z Nymburka proti J. R. Reynoldsovi (vlevo) a Ludovicu

Drew Naymick (v bílém) z Nymburka proti J. R. Reynoldsovi (vlevo) a Ludovicu Vatymu z francouzského Gravelines. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Nymburk potřebuje v Eurocupu výhru v Gravelines a porážku Rigy

  • 0
Basketbalisté Nymburka zamířili do francouzského Gravelines k závěrečnému utkání osmifinálové skupiny Evropského poháru, ale o jejich postupových šancích se nebude rozhodovat jen tam.

K tomu, aby se Středočeši v Eurocupu udrželi, potřebují vyhrát a zároveň budou doufat, že v souběžném duelu VEF Riga prohraje s Valencií. Nymburk o jistotu postupu přišel v minulém utkání s Rigou, které prohrál 80:84 po prodloužení, když závěr utkání výrazně ovlivnilo sporné rozhodnutí sudích. Nymburk podal protest, který však byl zamítnut. Teď už český mistr nemá postup jen ve svých rukou.

"Nic nemůžeme vzdát a dokud naděje žije, musíme ji živit. Musíme vyhrát ve Francii a doufat, že Valencie poslední zápas nepodcení. Bude to asi poprvé, co budu Valencii fandit," řekl křídelní hráč Nymburka Pavel Pumprla.

Na Nymburk sice čeká poslední tým tabulky skupiny I, který v osmifinále ani jednou nevyhrál, ale rozhodně nejde o snadného soupeře. Gravelines je v tabulce kvalitní francouzské ligy na druhém místě jen kvůli horšímu skóre.

"Na venkovních hřištích nám to ale jde. V Gravelines šanci na výhru rozhodně máme. Podle mě o našem postupu rozhodne, jak přistoupí Valencie k zápasu v Rize," připomněl Petr Benda, že Valencie jako jistý vítěz skupiny už nemá motivaci.

S tím ale nesouhlasí sportovní ředitel Nymburka Michal Ježdík. "Valencie si v současné chvíli nesmí dovolit prohrát žádný zápas. Vzhledem k jejich rozpočtu se od nich čekalo víc a za druhé přišel trenér Perasovič, který chce zůstal na vítězné vlně. Věřím, že Valencie bude hrát na sto procent," uvedl Ježdík.

"Ale my se musíme soustředit na sebe. Protože ani Gravelines nebude chtít skončit bez vítězství. Bude to hodně zajímavé úterý," dodal. Obě utkání začnou v 18:00. Pokud Nymburk postoupí, ve čtvrtfinále narazí na Petrohrad.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž