Afik Nissim (vpravo) v dresu Štrasburku. Brání ho Cedick Banks z Nancy

Afik Nissim (vpravo) v dresu Štrasburku. Brání ho Cedick Banks z Nancy | foto: Profimedia.cz

Nymburk posiluje. Do boje o Euroligu vstoupí i s izraelským rozehrávačem

  • 1
Přesně týden před vstupem do kvalifikace o Euroligu přichází do Nymburka další zahraniční rozehrávač. Bude jím Afik Nissim. Devětadvacetiletý hráč má zkušenosti z izraelské reprezentace.

"Afik je velmi kvalitním hráčem, který v posledních šesti letech předváděl v Evropě velmi dobré výkony. Myslím, že díky svým zkušenostem pro nás bude posilou," říká o nováčkovi v dresu českého mistra jeho krajan Ronen Ginzburg, který před letošní sezonou usedl na lavičku hlavního trenéra.

Nissimovým úkolem bude hlavně výpomoc Mikeovi Lenzlymu, který se posunul na pozici prvního rozehrávače.

Dalším dvěma zahraničním posilám - Tre Simmonsovi a Weyinmi Efejukuovi - i českému reprezentantovi Pavlu Slezákovi ubudou starosti s připravováním akcí ve prospěch zakončování.

Izraelský rodák přichází z týmu druhé italské ligy Prima Veroli. V poslední sezoně nastřádal průměry 14,8 bodů a 4,1 asistencí na zápas.

Do zahraniční odcházel Nissim v roce 2003 z Hapoelu Haifa. Z minulých let má zkušenosti například z ruského Lokomotivu Rostov, ukrajinského BK Kyjev nebo Strasbourgu IG. Z tohoto angažmá si 185 centimetrů vysoký rozehrávač "odnesl" francouzský pas.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon