Martin Volf v dresu Pardubic

Martin Volf v dresu Pardubic | foto: JIP Pardubice

Nová posila basketbalistů Pardubic: uruguayský křídelník s českými kořeny

  • 1
Basketbalisty Pardubic posílí devětadvacetiletý uruguayský křídelník s českými kořeny Martin Volf. 198 cm vysoký hráč dosud působil pouze ve své domovině, vystřídal celkem devět uruguayských klubů.

"V rámci dvanáctidenního try-outu jsme tohoto hráče viděli i ve dvou těžkých zápasech a poté jsme se rozhodli, že mu předložíme smlouvu na jeden rok s opcí," dodává k "nákupu" manažer klubu Pavel Stara.

Zmiňuje při tom vítězné duely nad českým mistrem ČEZ Nymburk (87:83) a účastníkem německé bundesligy BBC Bayreuth (89:75). V prvním duelu se Volf blýskl jedenácti body, v tom druhém jich zaznamenal devět.

"Martin Volf nám ve zmíněných utkáních i v trénincích ukázal, že pro nás může být přínosem. Zdůraznil bych ale, že k nám nepřichází jako posila, ale že jsme hledali hráče, který ještě zvýší kvalitu našeho týmu a dodá mu možnost širší rotace. Věříme, že Martin toto splní a přejeme mu, ať se mu v Pardubicích daří," tlumí Stara přehnaná očekávání.

Samotný hráč neskrývá nadšení. "Jsem velice šťastný, že se mi naskytla možnost podívat se do tohoto klubu, poznat tento nový tým a hlavně, že se vedení klubu rozhodlo nabídnout mi smlouvu, " poznamenal Volf.

A jaké umístění v rámci nevyšší soutěže očekává? "Věřím, že budeme hrát na špičce ligy a že k tomu pomohu i já svými výkony."

V Uruguayi byl Volf většinou lídrem svých týmů. Ví, že v Pardubicích tomu bude jinak. "Necítím, že by na mě hra týmu stála. Je tady spousta skvělých spoluhráčů a každý z nich je schopen strhnout ostatní. Ale když to budu moci udělat já, nebudu se toho bát," slíbil pardubickým fandům.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž