Ondřej Balvín v modrém dresu USK Future Stars Praha v duelu proti Olympii Lublaň

Ondřej Balvín v modrém dresu USK Future Stars Praha v duelu proti Olympii Lublaň | foto: USK Future Stars Praha

Nadějný basketbalista Balvín míří za Satoranským do španělské Seville

  • 0
Tomáš Satoranský už není jediným českým basketbalistou ve španělském prvoligovém klubu Cajasol Sevilla. Vyšlapanou cestičkou z USK Praha na jih Pyrenejského poloostrova se vydal také zanedlouho osmnáctiletý Ondřej Balvín.

"Věříme, že tento krok bude přínosem jak pro Ondřeje, tak i pro celý český basketbal," komentoval přestup Petr Jachan, manažer USK.

Ústecký rodák je považován za velkou naději českého basketbalu. Během léta se zúčastnil evropských šampionátů do dvaceti i osmnácti let. Mladý pivotman, měřící 215 centimetrů, byl rovněž v širší nominaci seniorského výběru.

K Balvínovým mezinárodním úspěchům patří nejen zlato z letošního mistrovství Evropy divize B, ale i stříbrná medaile z elitního šampionátu hráčů do šestnácti let v roce 2008.

V českých podmínkách patřil ke klíčovým hráčům juniorského mistra USK Future Stars Praha, v seniorském týmu si v rámci nejvyšší soutěže připsal čtyři starty.

"Ondra má určitě parametry té nejvyšší úrovně. Jak s nimi naloží, bude záležet nejen na podmínkách, ale i na jeho přístupu. Já věřím, že náš program tomu dal dobré základy," říká k čerstvému odchodu Jachan.

A k přestupu dodává: "Jednání mezi USK Praha a Sevillou trvala několik měsíců, přeci jen se jedná o velmi mladého a zatím nezkušeného hráče, který při své výšce vyžaduje specifický přístup dlouhodobé přípravy a my cítíme zodpovědnost za další vývoj a rozhodnutí."

Na rozdíl od rozehrávače Satoranského, který vstoupil přímo do ligového mužstva Sevilly, čeká Balvína především otrkávání v béčku.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž