Mužstvo NH Ostrava se příliš nezmění

  • 4
Ostrava - Pouze odchod Michaela Dostála je zatím jedinou změnou v kádru basketbalistů NH Ostrava, kteří v minulé sezoně skončili osmí. "Vypršela mu smlouva a klub mu ji už neprodloužil," řekl šéf ostravského klubu Ladislav Kudela. Podle něj Dostál zřejmě přestoupí do Sadské.

Jisté je, že v týmu zůstávají rozehrávač Mike Mitchell, jenž už v průběhu sezony prodloužil smlouvu o rok, a také opory Zbyněk Pospíšil a Marek Mužík. Ti se klubu upsali na další dvě sezony.

Nejistý zůstává osud pivota Martina Idese a křídelníka Jaroslava Prášila. Oba jednají s německými kluby.

Ides, který se dnes v Hradci nad Moravicí žení, měl v Ostravě jednoletý kontrakt. "Je ale možné, že u nás zůstane," připustil Ladislav Kudela. "Loni jsme se s ním dohodli také na poslední chvíli až v září."

Reprezentant Jaroslav Prášil je v Ostravě vázaný i pro příští sezonu. "Byl ale na testech v německém Frankfurtu nad Mohanem," uvedl Ladislav Kudela. "Teď bude záležet na tom, zda klub o něj projeví zájem a zda se s námi domluví."

Pustí ho Ostravští?

"Jeho odchod by nás netěšil, patří ke klíčovým hráčům, jenže za rok bychom ho mohli ztratit prakticky zadarmo, přeplatit Prostějov či Nymburk bychom nedokázali."

Prášilův odchod by pochopitelně mrzel i trenéra Františka Róna. "Ale zahraniční angažmá bych mu přál," podotkl. "Hrál by pod jiným trenérem, v jiném, konkurenčním prostředí a německá liga je kvalitnější než ta naše. Určitě by ho to posunulo dál."

Kádr zatím doplnili nadějní mladíci Lukáš Palyza a Ljubo Lukenda z vlastní líhně a Kamil Kudláček z Litoměřic.
 
Vrátit by se mohl Rostislav Uhlíř, který působil v rezervě Realu Madrid. "Real na něj musí do šestého července uplatnit opci," upozornil Kudela. "A po Mitchellovi chceme, aby nám v zámoří pomohl vytipovat podkošového hráče."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž