Mlékárnu Kunín povede Zdeněk Hummel

  • 4
Nový Jičín - Novým trenérem basketbalistů Mlékárny Kunín se stal Zdeněk Hummel. Bývalý reprezentační kouč, který vedl v minulé sezoně v Mattoni NBL Děčín a letos působil na lavičce druholigového Jindřichova Hradce, tak střídá odcházejícího Zdeňka Janíka. Ve hře byl ještě chorvatský trenér Bruno Soče, jenž však nakonec smlouvu s novojičínským klubem z rodinných důvodů nepodepsal.

Basketbalistům Mlékárny Kunín se v dosavadním průběhu Mattoni NBL nedaří. Ambiciózní klub se krčí s bilancí tří výher a čtyř porážek až na sedmém místě tabulky, s čímž samozřejmě nejsou v Novém Jičíně spokojeni. Proto se již po 6. kole dohodli s dosavadním trenérem Zdeňkem Janíkem na ukončení smlouvy.

Janík vedl tým ještě v nedělní televizní dohrávce 7. kola proti Prostějovu (73:88), z hlediště zápas sledoval jeho možný nástupce, chorvatský odborník Bruno Soče. S ním se však v Novém Jičíně na smlouve nedohodli. "Jednání probíhalo dobře, ovšem problém nastal ve chvíli, kdy jsme došli k délce smlouvy. Pan Soče nám chtěl pomoci pouze dva měsíce, déle u nás nemohl z rodinných důvodů zůstat. To jsme ovšem pochopitelně nemohli akceptovat," uvedl Milan Dvořák, tiskový mluvčí Mlékárny Kunín.

Soče však nebyl jediným kandidátem, o němž vedení klubu uvažovalo. "Ve hře byl ještě další Chorvat a rovněž Zdeněk Hummel," přiznal Dvořák. Zatímco však s chorvatským koučem se Novojičínští neshodli ve finanční otázce, s Hummelem rychle dospěli k dohodě. "V pondělí večer, kdy bylo jasné, že se nedohodneme se Sočem, jsme kontaktovali Zdeňka Hummela a v úterý dopoledne jsme podepsali smlouvu. Ta je podepsána až do konce sezony 2005/2006," dodal Dvořák.

Zdeněk Hummel je bývalým reprezentačním trenérem, v nedávné minulosti s úspěchem působil u týmů Opavy či Ostravy a poslední dva a půl roku strávil v Děčíně. Ze severu Čech odešel po skončení loňské sezony do Jindřichova Hradce, kde vedl tamní druholigový tým. Před několika lety však téměř čtyři sezony trénoval i v Novém Jičíně.

"Pan Hummel je jedním z mála trenérů, kteří u nás působili delší dobu - konkrétně 3,5 roku. Tudíž zná velmi dobře zdejší prostředí a dokáže se vyrovnat s tlakem, který zde je," zdůvodnil Dvořák volbu nového trenéra. "Také jsme viděli, co dokázal ještě jako trenér Opavy či Děčína a nakonec i za svého předchozího působení u nás."

Co si v Novém Jičíně od Hummela slibují je nasnadě. Vyvést tým z herní krize, vrátit hráčům ztracené sebevědomí. "Družstvo potřebuje zvednout hlavně psychicky. Hráči přeci nezapomněli hrát basket," říká Dvořák. 

"Přemluvili mě," usmál se Zdeněk Hummel, o něhož se údajně zajímali i v Opavě a Pardubicích. "Jako trenér bych ještě rád něčeho dosáhl. Myslím, že se za svou trenérskou práci v minulých letech nemusím stydět. Doufám, že rychle získám, co nejvíce informací a podaří se nám jít nahoru," řekl Zdeněk Hummel.

Hummelův příchod není jedinou změnou, k níž v Novém Jičíně na začátku týdne došlo. "Včera jsme po dohodě s agentem ukončili smlouvu s Markem Andruškou," uvedl dále Dvořák. A jak to vypadá s novou akvizicí na postu rozehrávače Ivanem Tomeljakem, který se představil v kunínském dresu již proti Prostějovu? "Je u nás na měsíční zkoušce, zatím do 16. prosince. V tomto směru jsme dali volnou ruku novému trenérovi," dodal Dvořák.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž