Mike Myers přijel do Nymburka v dresu Ostende.

Mike Myers přijel do Nymburka v dresu Ostende. | foto: ČEZ Basketball Nymburk / Tomáš Laš

Michael Myers teď straší soupeře českého mistra, Smith se poroučí

  • 3
Nymburští basketbalisté upravují po nepříliš vydařený vstup do sezony Ligy mistrů kádr. Tým opouští rozehrávač Kendall Smith, který zaostal za očekáváním, místo toho se patnáctinásobný český mistr posílil na postu pivota, kam přivedl jiného amerického borce Michaela Myerse. Nabídl mu smlouvu na dvě sezony.

Šestadvacetiletý Myers je především silovým typem podkošového hráče. A takový Nymburku chyběl. S 206 centimetry a 110 kilogramy budí u soupeřů respekt a před rokem svou postavou zaujal i hráče Nymburku, když proti nim nastoupil v Lize mistrů v dresu Ostende.

„Hodně skáče a má ruce jak polovina našeho týmu nohy,“ vzpomínal na jmenovce antihrdiny z hororové série Halloween reprezentační pivot Martin Kříž.

V minulé sezoně měl Myers v Lize mistrů průměry 6,8 bodu a 4,4 doskoku na utkání.

V minulosti po univerzitě Maryland Eastern College působil ve Finsku a Estonsku, než se přesunul do francouzského Bordeaux a italské Sieny. S Ostende slavil belgický titul.

„Díky Mikovi budeme silnější pod košem a budeme díky němu celkově více všestranní. Velice důležité je, že dokáže hrát v našem tempu a díky své postavě je dobře využitelný i v podkošových soubojích,“ řekl trenér Oren Amiel.

Kendall Smith přišel do Nymburka přímo z univerzity Northridge a odehrál v české lize sedm zápasů s průměrem 12,4 bodu na zápas, na palubovce strávil průměrně 20 minut. V Lize mistrů odehrál tři utkání s průměrem 14 minut, 6 bodů, 2,3 doskoku a 1,7 asistence na zápas.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž