Michael Jordan dál napíná fanoušky

Long Grove (Illinois) - "Dejte mi ještě měsíc a půl," řekl Jordan novinářům poté, co jeho golfové vystoupení minulou středu na SBC Senior Open Pro-Am zkrátil déšť. "V polovině září," dodal Jordan, který při golfu vypadal velice spokojeně a v dobré kondici, žertoval s diváky a neodřekl si ani doutník. Zatímco jeho "kolega" Charles Barkley nedávno svůj návrat do NBA zpochybnil, Jordan ho stále nevyloučil a dál napíná fanoušky NBA na celém světě.
Osmatřicetiletý Jordan, který v klubu Washington Wizards zastává funkci "prezidenta pro basketbalové operace", nadále trénuje se svým týmem a nezastavila ho ani červnová zlomenina dvou žeber, která ho na měsíc z přípravy vyřadila.

Pro WBBM Channel 2 minulý týden řekl: "Těším se na hraní a snad se dopracuju až k bodu, kdy budu moci to rozhodnutí udělat. Je ale v pořádku, že se s tím pojí určité pochybnosti a nervozita - myslím, že to k soutěžení patří..." Na adresu své fyzické kondice v 38 letech věku pak dodal: "Asi se už nedokážu odrazit z čáry trestného hodu a zasmečovat do koše, ale to už jsem v pětadevadesátém také nedokázal a přesto jsme získali titul..."

Jordan tento famózní kousek předvedl v roce 1988, kdy se v památném souboji o titul Slam Dunk Champion v rámci exhibiční All-Star Game utkal s Dominiquem Wilkinsem. V letech 1991-93 pak získal s Chicagem 3 tituly a i když na necelé 2 sezóny odešel hrát baseball, v roce 1995 uskutečnil svůj první velký návrat. I když mu mnoho lidí nevěřilo, Jordan dokázal navázat na svou předchozí formu a v letech 1996-98 získal další 3 prsteny šampiónů NBA.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž