Metta World Peace v dresu LA Lakers.

Metta World Peace v dresu LA Lakers. | foto: AP

Basketbalista World Peace je novou posilou New York Knicks

  • 8
Žádný odchod do čínské ligy, jak původně tvrdil. Basketbalista Metta World Peace, kterého minulý týden uvolnilo vedení Los Angeles Lakers, bude hrát dál v NBA a to v dresu týmu New York Knicks.

"Je mi jedno, jestli budu v základní sestavě, nebo tady budu mýt podlahy. Slyšíte mě? Chci hlavně vyhrávat," napsal na twitteru, kde také oznámil podpis roční smlouvy se stejně dlouhou opcí, jejíž další podrobnosti nebyly zveřejněny. Podle serveru ESPN by však měl World Peace vydělat 1,6 milionu dolarů za rok.

V New Yorku by měl hráč, v minulosti známý pod rodným jménem Ron Artest, alternovat za Carmela Anthonyho. "Je to zkušený hráč a na soupisku přináší bojovnost a zkušenosti s velkými zápasy. S Anthonym si pomohou navzájem. Jde ale hlavně o to, co dokážou společně," řekl generální manažer týmu Glen Grunwald.

World Peace strávil v Lakers čtyři sezony a v roce 2010 s nimi slavil mistrovský titul. Předtím nastupoval za Houston, Sacramento, Indianu a Chicago. V uplynulém ročníku ligy dosáhl v průměru 12,4 bodu a pěti doskoků na utkání.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž