Kamil Švrdlík v dresu Prostějova zakončuje na opavský koš.

Kamil Švrdlík v dresu Prostějova zakončuje na opavský koš. | foto: Petr Janeček, MAFRA

Opavští basketbalisté hrají poprvé doma, těší se na Prostějov

  • 0
Basketbalisté v nejvyšší domácí soutěži, v Mattoni NBL, ve středu odehrají páté kolo. Opavané se však teprve nyní poprvé v sezoně představí na svém hřišti. Jejich utkání s Prostějovem začíná v 18 hodin. Ve své hale nastoupí také NH Ostrava, která od 17.30 hodin v souboji o druhé místo hostí USK Praha.

Vicemistři z Prostějova sice budou v Opavě v roli favorita, jenže stejně jako domácí mají zatím jednu výhru. "Minule jsme my v Pardubicích a Prostějov doma s Levicemi neodehráli dobrý zápas, takže půjde i o to, který z týmů se dostane nahoru," řekl opavský trenér Petr Czudek. "Je však jasné, že Prostějov je finalista minulého ročníku ligy, a i když má obměněný kádr, má kvalitní české hráče."

V přípravě jste s Prostějovem vyhráli 96:83 a prohráli 80:91. Znamená to něco?
Byla to jen příprava. Navíc Prostějov nebyl kompletní, když jsme vyhráli. Víme ale, že musíme eliminovat jeho rychlý přechod do útoku a dravost Švrdlíka.

Poprvé budete hrát doma.
Uvidíme, kolik fanoušků dorazí, ale snad nás přijdou povzbudit. První zápas doma je pro nás důležitější než to, že hrajeme s Prostějovem, kde z našeho týmu dříve hráli Dokoupil, Tóth i já.

Od začátku sezony vás trápí marodka. Už je to lepší?
Ne, další, kdo mezi marody přibyl, je Vlček. Se sebezapřením by už ale měl nastoupit Vaňák. Stále však nemohou hrát Brliť, Klečka a Palát.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž