Liga muži, 24. kolo

P r a h a - Liga pokračovala druhým kolem nadstavbové části a dlouhé měsíce signalizovaná vyrovnanost prvních šestu týmů dostala trhlinu. Mezi prvním USK Praha a šestou Ostravou je již šestibodový rozdíl.

Právě šestá Ostrava, která se zdála být černým koněm soutěže, v posledních týdnech kráčí od porážky k porážce, v posledním zápase si z Ostravy odvezla překvapivé vítězství Sparta Praha. Sázka na střelbu ze tříbodové vzdálenosti jim dokonale vyšla.

BVV Brno po dlouhých devatenácti porážkách porazilo Opavu, vedle zkušených Svobody, Beneše se prosadilo i mládí Klimek, Nečas. Družstvo Opavy po dlouhodobě zraněném Staňkovi přišlo vyfaulováním o výborně hrajícího Trnku a to bylo pro vývoj utkání rozhodující. Jako klíčová postava týmu by si Trnka měl na vyfaulování dát pozor, nenstalo se to poprvé. Družstvo Brna i Sparty ztrácí na druhou Opavu a třetí Kunín jediný bod a tak se dá v dané chvíli čekat od všech těchto týmů tvrdý boj o každou výhru zaručující co nejvýhodnější postavení v tabulce.

V tabulce nyní s tříbodovým náskokem suverénně vévodí tým USK Praha. Družstvo vede zcela zaslouženě, ačkoliv se také nevyhnulo poklesu formy, dle mého názoru způsobeného zájezdem do USA. Základní pětka Cyrulik, Delalič, Medenica, Hrubý a Treml je jistě to nejsilnější, co momentálně běhá na palubovkách v Čechách. Všichni jsou střelecky nebezpeční, především těží ze střelby z větší vzdálenosti. Jedenáct trojek USK v zápase s Kunínem je toho dokladem.

Mistr z Kunína přijel na USK značně zdecimovaný zraněními. Na posledním tréninku si těžký výron v kotníku způsobil Jirka Okáč a je minimálně měsíc mimo hru. Dále nepřijel kvůli zranění nohy jejich nejlepší střelec Josef Jelínek a do třetice s horečnatým onemocněním nastoupil Jaroslav Kovář. Dlouho to v zápase vypadalo na debakl Kunína, ale nakonec bylo družstvo USK rádo za hubené pětibodové vítězství.

V družstvu Kunína byl vynikající Sanders, který si opravdu dělal, co chtěl. Je ironií, že to byl právě on, kdo v závěru udělal rozhodující chyby. Dobře mu sekundoval Ďurček, Kunínu chyběly především body zdálky střelce Josefa Jelínka. USK si výhru jistě zasloužilo, zároveň se jim dostalo i varování, že žádný zápas se nevyhrává sám. Závěrečná ztráta koncentrace tentokrát dopadla dobře.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon