Kunín ulovil chorvatského pivota

Nový Jičín - Podepsáním ročního kontraktu s Marijo Bošnjakem uzavřeli v úterý basketbalisté Mlékárny Kunín svou soupisku na sezonu, v níž je čeká Pohár mistrů, liga, ale i Český a Česko-slovenský pohár. Kromě Chorvata jsou v týmu dalšími cizinci křídla, Američané Frederick Warrick a z minulé sezony dobře známý Curtis Bobb. Novým hráčem je střelec Miroslav Modr z Děčína a po roce se z Polska vrátil reprezentační rozehrávač Petr Welsch.

„V kádru máme čtrnáct hráčů, mezi něž jsme nově zařadili i naše odchovance Miloše Valčáka a Luďka Jurečku,“ uvedl sekretář novojičínského klubu Milan Dvořák.

Bošnjak se do přípravy týmu zapojil hned včera. Je mu 27 let, měří 209 centimetrů a váží 118 kilogramů. „Naposledy působil v mistrovském celku Bosny a Hercegoviny KK Feal Siroki Brijeg,“ podotkl Milan Dvořák.

„Bošnjak s námi zatím dvakrát trénoval. Uvidíme, jak se bude prosazovat při hře pět na pět v zápasech,“ uvedl kunínský trenér Milan Šedivý.

Jak je nový kouč zatím spokojený s přípravou? „Jde to ztuha,“ odpověděl. Starosti mu dělá zejména zdravotní stav hráčů. „Pořád nám někdo schází, takže minulý týden v tréninkovém utkání s Ostravou jsme měli jen šest hráčů.“ Nejvážnější se zatím zdají potíže s nohou Miroslava Modra. „Ten nám zřejmě bude chybět delší dobu,“ podotkl Šedivý.

Kunínští zatím hrají jen tréninkové zápasy. Až od 9. do 11. září je čeká v Lučenci základní skupina Česko-slovenského poháru. Týden na to se měl v Novém Jičíně uskutečnit tradiční turnaj Kontext Cup.

Letos ale nebude. „Museli jsme ho zrušit, protože nám týmy z Rakouska, Maďarska a Slovenska odřekly účast,“ řekl Milan Dvořák. Rakouský Fürstenfeld dal přednost jinému turnaji, s Maďary z Debrecénu se Novojičínští neshodli na termínech utkání a Lučenec účast odmítl kvůli dřívějšímu startu slovenské ligy.

„Místo toho jsme si dohodli tři přípravné zápasy,“ uvedl novojičínský sekretář. Všechny Kunín sehraje doma, 16. září s Opavou, 18. září s BVV Brno a den na to s Trigou Eprin Brno. Liga začíná 25. září.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž