Královéhradečtí basketbalisté slaví bronz v Českém poháru.

Královéhradečtí basketbalisté slaví bronz v Českém poháru. | foto: CZ BASKETBALL/Václav Mudra

Koronavirus dosedl i na Královské sokoly, poslal je do karantény

  • 0
Kvůli výskytu nákazy koronavirem v týmu musí basketbalisté Královských sokolů Hradec Králové odložit vstup do ligové nadstavby. Kvůli jejich karanténě se nebude hrát sobotní zápas na palubovce Olomoucka. Nový termín v kalendáři skupiny A2 dostane i středeční domácí duel Východočechů s Děčínem.

„Prozatím jsou pozitivní dva hráči, kteří byli ihned po objevení příznaků ponecháni doma a otestováni s pozitivním výsledkem,“ uvedl klub na facebooku. Celé mužstvo včetně členů realizačního týmu nastoupilo do karantény a v sobotu se všichni podrobí PCR testům.

Královští sokoli byli posledním týmem v NBL, kterému se koronavirová nákaza dosud vyhýbala. 

„Doufali jsme, že si projdeme sezonou bez covidu. Bohužel nákaza přišla, tak se musíme přizpůsobit. Zdraví hráčů je na prvním místě. Karanténa se výkonnostně podepíše i na hráčích, kteří zůstanou negativní. Návrat k zápasům tak nebude jednoduchý. Ale prošly si tím i jiné kluby, zvládneme to i my,“ uvedl kouč Lubomír Peterka.

Královéhradecký celek obsadil v základní části deváté místo se stejnou bilancí jako osmý Děčín a desáté Ústí nad Labem. Nadstavba má na programu deset kol a skončí 3. dubna. Týmy na 7. až 10. místě po ní budou hrát předkolo play off.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž