David Machač z Kolína odchází střídat.

David Machač z Kolína odchází střídat. | foto: Geosan Kolín / Adam Hruška

Machač může stoupat dál a Kolín posílí i o elitního ligového střelce

  • 0
V první řadě zásadní zpráva. Kolín bude i letos pokračovat v nejvyšší basketbalové soutěži. Zákulisní informace o tom, že svou účast v Kooperativa NBL Medvědi vzdají, se stejně jako před rokem nepotvrdily.

Stejně tak liché byly šuškandy o odchodu trenéra Pavla Beneše, o něhož se údajně měly zajímat Pardubice či Brno. Bývalý reprezentant Beneš v Kolíně zůstává a obrysy začíná dostávat i kádr, který bude mít k dispozici.

Pokračovat v něm bude i veterán David Machač, v Kolíně basketbalová legenda. „Bude to pro něj už dvanáctá sezona v našem dresu,“ spočítala mluvčí kolínského klubu Jana Kubartová.

V minulém ročníku Kooperativa NBL překonal Machač hranici 8 000 nastřílených bodů a zařadil se už na 15. místo v historickém žebříčku ligových střelců. Letos tak může dál stoupat.

Kolín tento týden představil i dvě zcela čerstvé posily. Tou první je jedenadvacetiletý Martin Kolář, který s Medvědy podepsal kontrakt na tři roky. V loňské sezoně nastupoval v NBL za Hradec Králové a v 1. lize pravidelně oblékal dres BA Nymburk.

„První zahraniční posilou našeho kádru se stává Luka Igrutinovič,“ sdělila ve čtvrtek Jana Kubartová. „Fanouškům českého basketbalu je znám ze svého působení v Ostravě, během kterého zapisoval v průměru takřka osmnáct bodů na utkání a stal se nejlepším střelcem ligy.“

Srbský rozehrávač Igrutinovič už má za sebou i působení v Ústí nad Labem, minulou sezonu si rozdělil mezi srbskou Subotici a bosenský HKK Zrinjski.

Druhým zahraničním hráčem Kolína je pětadvacetiletý Chorvat Vlatko Granič, absolvent americké univerzity Loyola-Chicago. V uplynulém rončíku nastupoval v britské BBL, kde v dresu Manchesteru Giants doručoval v průměru téměř 12 bodů a sbíral sedm doskoků na utkání. V Kolíně podepsal smlouvu na jeden rok.

Středočeský klub se zajímá i o Filipa Novotného z Nymburka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž