Kelly Oubre Jr. z Phoenixu pálí v utkání proti Houstonu.

Kelly Oubre Jr. z Phoenixu pálí v utkání proti Houstonu. | foto: AP

Oubre je po operaci, do Disney Worldu poletí jako nehrající podpora

  • 1
Kelly Oubre Jr. z Phoenixu už nejspíš nezasáhne do této sezony basketbalové NBA, která by se po nucené koronavirové pauze měla dohrávat v Disney Worldu na Floridě. Křídelní hráč podstoupil na začátku března artroskopickou operaci pravého menisku, i kvůli karanténě ale nepokračovala jeho rehabilitace ideálně a podle informací sportovního webu The Athletic se zatím na hřiště nevrátí.

Bývalý spoluhráč Tomáše Satoranského z Washingtonu naposledy nastoupil 24. února, 3. března pak šel na operaci a očekával zhruba měsíční pauzu. O týden později se ale v NBA objevil první případ nákazy koronavirem, liga byla přerušena a kluby musely uzavřít svá centra.

Kelly Oubre Jr. právě prodloužil smlouvu s Phoenix Suns.

Čtyřiadvacetiletý basketbalista i tak zřejmě odcestuje s týmem Suns do Orlanda, kde by měl od 9. července začít přípravný kemp. Restart sezony pro 22 týmů je naplánován na 30. července. 

Kluby podle médií budou moci mít na soupisce 17 hráčů. Patnáct se standardními kontrakty a zbývající dva s dvoucestnými.

Oubre, jenž do Phoenixu přišel v roce 2018 z Washingtonu, do svého zranění prožíval vydařenou sezonu. V 56 odehraných zápasech si s průměry 18,7 bodu a 6,4 doskoku vylepšoval osobní maxima.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž