Nymburk -  A Plus Brno

Nymburk - A Plus Brno - Radoslav Rančík (uprostřed)z Nymburka střílí mezi bránícími brněnskými hráči. | foto: MF DNES

Hráli jsme o dva dny volna, smál se Beneš

Nymburk - V nejkratší možné době si basketbalisté Nymburka zajistili postup do semifinále play-off Mattoni NBL. Ve čtvrtfinálové sérii nedali podle předpokladů ani nejmenší šanci brněnskému A Plus, nad nímž vyhráli naprosto jednoznačně všechny tři zápasy – ten včerejší, postupový, dokonce téměř o 60 bodů!

V sérii prvního týmu s osmým byly karty zcela jasně rozdány už před začátkem úvodního střetnutí. Obhájci titulu, kteří v dlouhodobé části prohráli pouze jediný zápas, neměli mít s Brnem, jež si zajistilo postup do play-off až v předposledním kole, žádné problémy.

A to se také během celého čtvrtfinále potvrdilo.

Středočeši zvítězili v zahajovacím duelu o 42 bodů, o tři dny později v Brně o 22 bodů a ve středu vpodvečer svého soka, hrajícího bez zraněného lídra Štěpána Vrubla, deklasovali o 58 bodů!

 "Chtěli jsme projít do semifinále po výsledku 3:0, abychom si před dalšími zápasy dostatečně odpočali a měli dost energie. Povedlo se nám to, takže jsme určitě spokojeni," pochvaloval si hladký postup rozehrávač Pavel Beneš.

Nymburští dostávali svého soupeře do úzkých především díky precizní defenzivní činnosti - v devíti z celkových dvanácti odehraných čtvrtin inkasovali jen mezi deseti a sedmnácti body!

Ve velké pohodě ale hráli i na útočné polovině hřiště, vždyť ve všech třech zápasech nastříleli 100 a více bodů!

Průměrný rozdíl ve skóre přitom činil propastných 40,7 bodu!

"My jsme hlavně chtěli hrát svou hru. Na tom, jestli ty zápasy skončí o 15 nebo o 50 bodů, už nám tolik nezáleželo," podotkl Beneš. "Je to play-off a v něm je důležité vyhrát zápas. My jsme rádi, že nám to vyšlo tak, jak jsme chtěli."

Nymburští basketbalisté teď budou čekat na to, kdo se proti nim postaví v semifinále. A bude to, zdá se, dlouhé čekání. Série Prostějov - Ostrava a Děčín - Pardubice jsou totiž momentálně vyrovnané (1:1).

"Za dobrý výkon teď máme dva a půl dne volna, sejdeme se až v sobotu," prozradil třiatřicetiletý reprezentant.

Co musel spolu se svými spoluhráči splnit, aby jim izraelský kouč Katzurin dopřál nezvykle dlouhé volno?

"V plánu byl trénink, ale bylo řečeno, že pokud Brno seřežeme, tak máme dva dny volna. Šlo hlavně o to, aby hra vypadala tak, jak si ji trenér představuje. Měli jsme určité úkoly v obraně i v útoku a myslím, že jsme je splnili - vyhrát nad Brnem o 60 bodů je velmi slušný výkon."

Ani po sobotním tréninku však čerství semifinalisté v žádném případě nebudou zahálet. Klubové vedení jim naplánovalo herní prověrku v Německu.

"V neděli odjíždíme do Frankfurtu, kde budeme hrát dva přípravné zápasy," doplnil Beneš.

, pro iDNES.cz

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž