Simona Fišerová prožívá turnaj Chance Tour v Českých Budějovicích.

Simona Fišerová prožívá turnaj Chance Tour v Českých Budějovicích. | foto: ČBF / Václav Mudra

Trable před pohárem: basketbalistky Hradce kosí zranění

  • 0
Basketbalistkám Hradce Králové se cesta za zopakováním úspěchů ze dvou posledních ročníků Českého poháru výrazně zkomplikovala.

Vítězky z předloňska a finalistky z loňska totiž dnes pojedou do Brna ke čtvrtfinálovému zápasu s tamní KP ve výrazně oslabené sestavě. „Bohužel se nám v posledních dnech a týdnech zranila řada hráček, takže nám v kádru zůstaly jen čtyři ženy a zbytek jsou dorostenky,“ vysvětlil manažer hradeckého klubu Miroslav Volejník, „vyrazíme tak v hodně omlazené sestavě.“

Nejkritičtější situace v kádru Lvic je v současnosti mezi podkošovými hráčkami. „Zůstala nám jen Fišerová, všechny ostatní hrát nemohou,“ uvedl manažer. Chybět tak budou Marečková, Vojtíková a Levínská. Poslední nepříjemná zpráva týkající se zdravotního stavu hráček přišla minulý týden z úspěšné kvalifikace české reprezentace na mistrovství Evropy, kde se zranila rozehrávačka Matušková, která musí se zraněným kolenem na operaci a sezona pro ni s velikou pravděpodobností skončila.

Lvice za sebou mají vydařenou základní část ligové soutěže. Jako jediný tým už odehrály všechna utkání, v nich jen dvakrát prohrály, v obou s mistrovským USK Praha. Všechny ostatní soupeřky porazily a do play off tak půjdou z příjemného druhého místa.

O postup do semifinále a tím i do závěrečného turnaje dnes bude usilovat také Lokomotiva Trutnov, která ve čtvrtfinále hostí pražskou Slavii, její zápas začne v 18 hodin. Utkání v Brně mezi tamní KP a Hradcem Králové má začátek naplánován o půl hodiny dříve.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž