Lukáš Palyza (ve žlutém) z Olomoucka útočí na koš Hradce Králové kolem Dušana...

Lukáš Palyza (ve žlutém) z Olomoucka útočí na koš Hradce Králové kolem Dušana Panduly. | foto: Radek Váňa / BK Olomoucko

Do Hradce Králové liga basketbalistů konečně vtrhne naplno. A výhry?

  • 0
Třikrát sice už před vlastními diváky nastoupili, ale vzhledem k velkým časovým rozestupům mezi těmito zápasy to bylo jen nesmělé nakouknutí. Avšak středou počínaje Národní liga mužů, domácí nejvyšší soutěž, do Hradce Králové konečně vtrhne naplno.

Královští sokoli, nováček soutěže, jenž se mezi elitu vrátil po téměř čtvrtstoletí, totiž před sebou mají sérii zápasů, v nichž na rozdíl od dosavadních budou převládat domácí.

„Moc se na to těšíme, domácí prostředí by nám mělo pomoct. Když jsme viděli los, bylo nám jasné, že v úvodu to budeme mít těžké,“ uvedl Lubomír Peterka, trenér hradeckého družstva.

Domácí program Hradce

do konce roku 2018

středa v 18.00: Hradec - Brno
sobota 24. 11. 19.00: Hradec - Děčín
Sobota 15. prosince: Hradec - Pardubice
sobota 22. prosince: Hradec - Opava
sobota 29. prosince: Hradec - Kolín

Jen pro připomenutí: Královští sokoli v soutěži za sebou mají už deset zápasů, ale jen ve třech nastoupili v domácí hale v Třebši.

A že by si v ní zahráli dvakrát po sobě, o tom si mohli doteď jen nechat zdát. To se jim ale nyní podaří už do soboty. Ve středu totiž budou jejich hosty hráči Brna, v sobotu přijede Děčín.

Hradečtí tímto dvojzápasem jednak zakončí úvodní polovinu základní části, jednak vstoupí do druhé. Bohužel pro ně však s nepříznivou bilancí, ještě ani jednou totiž nevyhráli a na nejbližší tým v tabulce, shodou okolností na středečního soupeře, ztrácejí tři výhry.

„Vypadá to hodně, ale venku se vyhrává těžko. Věříme, že teď nám domácí prostředí pomůže. Z tohoto pohledu škoda zápasu s USK, který jsme měli pod kontrolou, ale závěr jsme nezvládli,“ uvedl kouč.

Královští sokoli naposledy prohráli v Prostějově s tamním Olomouckem, ačkoliv až do poslední minuty útočili na výhru. „Lepšíme se, doufám, že zvládneme i situaci, kdy bychom mohli být favoritem,“ řekl k budoucímu duelu kouč, jenž v Prostějově mohl poprvé nasadit novou posilu Pavola Lošonského.

Slovenský reprezentant se předvedl v dobrém světle, zaznamenal 14 bodů a 8 doskoků. „Byl přínosem, a dnes navíc budeme kompletní,“ sdělil kouč.

A ještě pro úplnost: zatímco za více než dva měsíce od chvíle, co soutěž začala, odehráli Královští sokoli doma jen tři zápasy, nyní se z šesti následujících pětkrát představí doma. Stihnou to do konce roku, a to přesto, že po středečním duelu následuje reprezentační přestávka. Sobotní zápas s Děčínem už patří do kola, které všechny ostatní týmy sehrají po ní.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž