James Harden (vpravo) z Houstonu uniká Damionu Lee z Atlanty.

James Harden (vpravo) z Houstonu uniká Damionu Lee z Atlanty. | foto: AP

Curry dostal nového spoluhráče: svého nastávajícího švagra

  • 0
Také o rodinných záležitostech to od nynějška bude v kabině Golden State Warriors. Úřadující šampioni basketbalové NBA získali křídelníka Damiona Leeho, jenž je nastávajícím švagrem jedné z hlavních postav týmu Stephena Curryho.

Pětadvacetiletý Damion Lee, který narostl na 198 centimetrů, se Warriors upsal na dvoucestný kontrakt. A to je pro celek z kalifonského Oaklandu vcelku výhra.

Golden State ji dosáhlo možná i díky tomu, že rodák z Marylandu je zasnoubený se Sydel Curryovou, mladší sestrou slavného čísla 30.

V závěru minulé sezony dostal Lee první šanci v NBA. Sice působil ve slabé Atlantě, přesto je 10,7 bodu a 4,9 doskoku na utkání hodně slušný zápis. Proti Philadephii se blýskl 20 body, což je jeho aktuální rekord, a třeba právě proti Golden State zaznamenal 10 bodů a osm doskoků.

Měsíce před debutem v NBA strávil Lee ve farmářské G-League, působil v týmech Maine Red Claws (záložní tým Bostonu) a Santa Cruz Warriors (druhý celek Golden State). Velice slušná čísla mu však kazila smůla na zranění.

Pokud si mistrovský celek přál omladit, přivést atleta a střelce, pak se to generálnímu manažerovi Bobu Myersovi pávě podařilo. 

Jenže bude záležet hlavně na tom, zda Leeho nezradí vlastní tělo.

Souboje Golden State a Portlandu, které jsou brány za pacifické skoroderby, dostanou po Leeho příchodu do Warriors ještě další náboj. Budou se v nich totiž potkávat hned tři členové jedné rodiny. Do Trail Blazers během léta zamířil Seth Curry, Stephenův mladší bratr a Damionův další skorošvagr.

Damion Lee v utkání proti Philadelphii:


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž