Drew Naymick (v popředí) a Radek Nečas z Nymburka likvidují útok litevského

Drew Naymick (v popředí) a Radek Nečas z Nymburka likvidují útok litevského klubu Rudupis Prienai. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Basketbalisté Nymburka míří v Eurocupu do Jeruzaléma, Kyjeva a Prienai

  • 15
Basketbalisté Nymburka narazí v úvodní fázi Eurocupu na izraelský Hapoel Jeruzalém, ukrajinský Budivelnik Kyjev a litevský BC Prienai. Los, který se konal v Barceloně, poslal tyto týmy do skupiny A.

Český šampion si tak v základní fázi zopakuje loňské souboje s Prienai. Také na celek z Jeruzaléma už v minulosti narazil, a to v základní skupině v sezoně 2010/11. Pouze s kyjevským Budivelnikem se v evropských pohárech dosud neutkal.

Nejvážnějším soupeřem Nymburka v boji o první příčku by měl být Hapoel. Hlavní hvězdou je americký pivot Craig Smith, který má na kontě 403 utkání v NBA, v kádru jsou také gruzínský reprezentant amerického původu Jacob Pullen nebo člen izraelského národního celku Raviv Limonad.

Známými postavami na soupisce Budivelniku jsou zkušený Litevec Dainius Šalenga, gruzinský reprezentant Georgi Cincadze, Američan Malcolm Delaney či mohutný litevsko-ukrajinský pivotman Michailis Anisimovas. Budivelnik se do Eurocupu vrací po roční přestávce, před dvěma lety postoupil do čtvrtfinále, v němž nestačil na Sevillu.

Celek z Prienai i letos sází především na mladé litevské basketbalisty. Doplňuje je estonský talent Siim-Sander Vene.

Zápasy v úvodní fázi startují 7. listopadu a končí 12. prosince. Z osmi čtyřčlenných skupin postupují do osmifinále vždy dva nejlepší.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž