Lucie Kysilková (nahoře) z Hradce Králové a Darina Mišurová z Trutnova

Lucie Kysilková (nahoře) z Hradce Králové a Darina Mišurová z Trutnova | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Derby basketbalistek určí, zda si o pohár zahraje Hradec, nebo Trutnov

  • 0
Už léta vyhecované zápasy basketbalistek Kary Trutnov a Sokola Hradec Králové dostanou nový rozměr. Jejich středeční derby totiž určí, který tým si v únoru v rumunském Aradu zahraje o pohár určený vítězi Středoevropské ligy. V sázce bude druhé postupové místo ze základní skupiny, jistou účast už má slovenský Prešov.

První vzájemné utkání Hradec vyhrál o dva body, Trutnov, který na něj v tabulce skupiny ztrácí bod, tak potřebuje vyhrát o tři, v basketbale nikoli nedostižný rozdíl.

Bilance rivalek

30. září příprava Hradec - Trutnov 82:80
20. října domácí ligová soutěž Trutnov - Hradec 72:67
24. listopadu Středoevropská liga Hradec - Trutnov 79:77
18. prosince domácí ligová soutěž Hradec - Trutnov 68:71

Letošní vzájemné zápasy zatím přinesly tak vyrovnané výsledky, že stát se může i to, že Trutnov vyhraje a nepostoupí. "Toto derby bude mít opravdu náboj," domnívá se trenér Kary Trutnov Martin Petrovický.

Včetně přípravy se rivalky utkají už popáté od září minulého roku. Naposledy v domácí lize v prosinci, kdy Trutnovanky na půdě protivnic zvítězily právě o tři body.

"Budeme se snažit hrát pochopitelně na vítězství, ale uvidíme až podle průběhu zápasu, jak to bude vypadat," uvedl kouč hradeckého Sokola Miroslav Volejník a dodal, že chce dát příležitost většině hráček z lavičky, "Tím nechci říci, že to vypustíme, ale v žádném případě to nebudeme tlačit přes pět hráček," vysvětlil.

Do důležitého utkání Středoevropské ligy půjdou s lepší náladou Hradečanky, protože si v sobotu přivezl ligové vítězství ze Strakonic, zatímco Kara doma prohrála s Valosunem Brno. "Ale předvedli jsme dobrý výkon," cení si Petrovický.

Pro Karu je dnešní zápas hodně prestižní, protože ve Středoevropské lize obhajuje loňské prvenství. " Doufám, že za podpory našeho skvělého publika se budeme radovat my," uvedl trenér k zápasu, jehož začátek je v 18 hodin.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž