Ty Nichols (vlevo) z Děčína skóruje do koše, neubránil ho Tony Hicks z Ústí.

Ty Nichols (vlevo) z Děčína skóruje do koše, neubránil ho Tony Hicks z Ústí. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Oba v laufu, mimořádné derby. Prodlouží Ústí proti Děčínu velkolepou šňůru?

  • 0
Oba v laufu. Basketbalové derby ligových arcirivalů Ústí a Děčína má vždycky říz, ale aby se oba potkali ve velké formě, to je mimořádné. Nedělní třeskutá bitva o krále severu slibuje thriller.

„Musíme zůstat věrní naší identitě, hráči musí plnit koncentrovaně své role a zůstat nohama na zemi. Pokud v tomto trendu budeme pokračovat, můžeme v neděli prodloužit naši sérii vítězství,“ věří ústecký trenér Jan Šotnar, že nejdelší šňůra v klubové historii se může natáhnout na jedenáct výher.

Děčín je povzbuzený skalpem lídra Brna, šlo o vstupní zápas do nadstavby. „Ústí má aktuálně výbornou formu. Rozhodnou detaily a my prostě a jednoduše musíme být připraveni úplně na všechno,“ hlásí děčínský trenér Tomáš Grepl. „Pokud nebudeme precizní a disciplinovaní na obou stranách hřiště, bude velmi těžké uspět. Zvedli jsme si sebevědomí slušným herním výkonem v Brně a na tohle naše brněnské vystoupení z řady se pokusíme navázat.“

Válečníci, jimž chybějí Pomikálek a Macháč, jsou třetí s bilancí 15-8, Sluneta napravila bídný start a její spanilá jízda ji vyšvihla už za Děčín. V sezoně to má 14-8, a pokud souseda porazí, přeskočí ho.

„Soupeř se prezentuje bojovným stylem hry a spoléhá především na obrannou fázi a rychlý přechod do protiútoku,“ pozoruje ústecký trenér Šotnar. „Dílčím cílem bude zastavit americké duo guardů Nichols a Walton. S dobrou formou se potkává také křídlo Svoboda.“

Letos v derby zatím vítězí jen Děčín: v Ústí nejdřív 73:64, pak doma 94:80. Kdo to bude do třetice? Elektrizující šlágr vypukne na Slunetě v neděli v šest vpodvečer a fanoušci nejspíš zaplní halu po střechu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž