Děčín - Nymburk: domácí Wiliam Hatcher (vlevo) a Mike Lenzly

Děčín - Nymburk: domácí Wiliam Hatcher (vlevo) a Mike Lenzly - Děčínský Wiliam Hatcher (vlevo) a Mike Lenzly z Nymburku. | foto: Iveta Lhotská, MF DNES

Děčínští basketbalisté po obnově kádru vyzvou Prostějov

  • 4
Facelift kádru dokončen, hon na medaili právě začíná. A pěkně zhurta! Pod koši basketbalistů Děčína bude zítra rejdit Prostějov, úřadující vicemistr.

"Nejtěžší možný soupeř v základní části," vypíchl trenér Pavel Budínský. Nejtěžší? Ano, mistr Nymburk totiž první část soutěže nehraje, startuje v Adriatické lize.

Příprava skončila, Děčín si začne foukat bolístky z minulé sezony. Hladké čtvrtfinálové vyřazení s Pardubicemi hráče dodnes mučí.

Vstanou noví bojovníci?! Děčín tým zrekonstruoval. Hitem je návrat amerického tahouna Sanderse. Jedni tvrdí, že si na hřišti nevyhoví s další hvězdou Hatcherem, podle dalších je to nejlepší rozehrávačská dvojice v lize.

"Lidi budou koukat, jak nám to spolu půjde," nebojí se toho populární Ell, který si při prvním angažmá v Děčíně podmanil fanoušky.

I trenér Budínský si myslí, že americký tandem všem pochybovačům, slušně řečeno, zavře ústa. Sanders se upsal na tři roky a možná v Děčíně uzavře kariéru. Ale není to jen on, kdo posílil už beztak silnou děčínskou sestavu.

Hlavně pod košem to bude hukot. Pavel Houška, zářící v reprezentaci, nerozbitný Soukup, k nim hecíř Landa z Liberce a čahoun Douša z Opavy, na nějž i všichni vysocí spoluhráči koukají zdola - měří totiž 217 cm! Když se ještě přidá kapitán Jakub Houška, který po mononukleóze zatím nehraje, soupeři možná zbaběle utečou z haly.

V případě Prostějova se to čekat nedá. "Tým nezměnili, budou se opírat o Lawrence, Veikalase, Šlezase, Prášila, Hyzyho či Landryho," vyjmenoval Budínský. "Utkání je pro nás velká výzva." Podle trenéra Děčína se budou oba celky snažit o agresivní pojetí, především na obranné půlce.

"Pokusíme se narušit jejich hru, rozbíjet jejich útočné manévry, musíme hrát víc destruktivně. Snad náš tým předvede dostatečně kvalitní výkon na to, abychom mohli ze zápasu udělat zápletku," žádá.

A těší se na atmosféru, kterou jsou fanoušci v ČEZ Sportcentru proslulí. Usmaží se Prostějov v děčínském pekle?

Kádr Děčína před startem Mattoni NBL

Rozehrávači: Hatcher, Sanders (posila z N. Jičína), Mařík, křídla: Pomikálek, Žampach, Alič, Pištěcký, Jiříček (Liberec), pivoti: J. Houška, P. Houška, Soukup, Smeták, Landa (Liberec), Douša (Opava) Odešli: Červenka (Levice), Novotný (Sparta Praha), Retkus (Litva), Balík (Chomutov), Mulligan


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon