Levell Sanders (vlevo) využívá clony svého spoluhráče Travise Nelsona k...

Levell Sanders (vlevo) využívá clony svého spoluhráče Travise Nelsona k překonání ústeckého Kwamaina Mitchella. | foto: Milan Kříček

Děčínští zakopli, neuspělo ani Ústí. Ke třetímu místu má nejblíž Opava

  • 0
Když minulou sobotu Válečníci složili Opavu, sahali po třetím místě po základní části NBL. Po dalších dvou zápasech má k němu ale zase nejblíž Opava. Děčín totiž po debaklu v Prostějově zakopl i doma se Svitavami, s Tury prohrál v sobotu o jediný bod 78:79. A neuspělo ani Ústí, v důležité bitvě v Pardubicích prohrálo 73:89.

"Pardubice hrály dobře, přesto jsme se dokázali několikrát vrátit do zápasu, ale pak jsme neměli chladnou hlavu a hloupými ztrátami jsme si nechali domácí zase utéct. A na konci nám už nezbyly síly na další obrat," litoval ústecký pivot David Šteffel.

Děčín hodně chtěl odčinit výprask od Orlů, ale znovu mu nevyšel vstup do zápasu a i přes mohutný finiš už ztrátu těsně nevymazal. Také kvůli třem promarněným šestkám v závěru.

"Rozhodlo naše bídné procento střelby, především z trojkové vzdálenosti. My 22 %, soupeř 48 %. Prohrajete-li o bod, viděl bych právě tam příčinu. Sice jsme soupeře přeskákali, máme i výrazně více zisků, ale zkrátka Svitavy jsou basketbalové, držela je vysoká efektivita," vypíchl kouč Válečníků Pavel Budínský.

A dodal: "Od začátku, kdy Teplý trefil dvě trojky, bylo jasné, že nás budou Svitavy zlobit. Pro nás to byla nešťastná prohra. Hráčům se nedá vytknout nasazení a bojovnost, rvali se až koncovky."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž