Chyběly podkošové hráčky

H r a d e c K r á l o v é - Bez nemocných podkošových hráček Pšolkové i Fraiové měly hradecké basketbalistky v sobotním prvoligovém zápase skupiny o záchranu ve Strakonicích naději na úspěch jen v případě mimořádného výkonu. Po vyrovnané druhé a třetí čtvrtině rozhodl domácí celek o svém vítězství 81:69 až v poslední čtvrtině hry.

„Zápas pro nás nezačal šťastně. Strakonce se brzy dostaly do čtrnáctibodového vedení a z laxní hry jsem musel naše hráčky vyvést až důraznou domluvou,“ popsal úvod zápasu trenér hradeckého Sokola Amaranth Jiří Růžička. Do druhé části hry už nastoupil hradecký tým s velkou snahou nepříznivý vývoj zápasu zvrátit.

„Pivotmankám Kláře Ziklové a Trojanové úspěšně vypomáhala Hana Ziklová a k dobrému výkonu se rozehrály Procházková i Ryklová. Nemocnou Mlejnkovou jsem musel kvůli nachlazení šetřit. Ještě v závěru třetí čtvrtiny jsme vedli a výsledek zápasu byl na vážkách. Pak se ale naše vysoké hráčky vyfaulovaly a na hřišti už mohlo kralovat domácí podkošové duo Gerstnerová, Fortuníková,“ popsal zbytek zápasu trenér Hradce Jiří Růžička.

V příštím ligovém zápase hostí Sokol Amaranth Hradec Králové už v pátek od 18.30 pražskou Quelle Spartu.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž