Chris Cokley v dresu senegalského AS Douanes proti tuniskému US Monastir v...

Chris Cokley v dresu senegalského AS Douanes proti tuniskému US Monastir v zápase Basketball Africa League. | foto: FIBA

Američan číslo čtyři, Olomoucko doplní zkušený, ale tajemný Cokley

  • 3
Trenér, asistent kouče i rozehrávač. Navíc všichni ze Spojených států. K letním posilám basketbalového Olomoucka přichází další a opět ze zámoří. Novou akvizicí BK Redstone Olomoucko je 203 centimetrů vysoký pivo Chris Cokley.

„Je to zkušený hráč, v Evropě nebude poprvé. Má za sebou například štace na Ukrajině a ve slovenském Lučenci,“ pověděl k sedmadvacetiletému basketbalistovi generální manažer Olomoucka Libor Špunda.

V Lučenci ovšem Cokley v roce 2022 odehrál pouze čtyři zápasy, a tak jeho aktuální formu obestírá tajemství. Na Hanou přichází i se zkušeností z exotické, zato vcelku prestižní štace. Za senegalský AS Douanes hrál Africkou basketbalovou ligu, kterou spolupořádá NBA.

Obměněný tým Olomoucka bude stejně jako loni působit v evropském Alpe Adira Cupu. V soutěži narazí Redstone například na loňského finalistu soutěže – GGMT Vienna, Geosan Kolín či chorvatský celek KK Dubrava.

„Letos se soutěž bude hrát v trochu jiném systému, v základní skupině totiž odehrajeme hned deset zápasů. To bude celkem náročné. Ale konfrontace s evropskými týmy hráče výkonnostně posune,“ věří prezident BK Redstone Michal Pekárek.

V minulém ročníku Olomoucko neprošlo základní skupinou, letos to je cíl. „O soupeřích toho zatím moc nevíme, ale týmy z Balkánu budou nesmírně kvalitní. I letos budeme hrát například se slovinskou Ilirií, s níž jsme loni prohráli, což nás nakonec stálo postup,“ vzpomínal Pekárek. Čas na odplatu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž