Summer League NBA: Chasson Randle (5) v dresu New Yorku se snaží obelstít...

Summer League NBA: Chasson Randle (5) v dresu New Yorku se snaží obelstít Davida Michineauho z LA Clippers. | foto: AP

Loni v Nymburce, letos v NBA. Randle se dočkal vytoužené premiéry

  • 0
Ještě loni byl Chasson Randle miláčkem nymburských ochozů, právě se dočkal vytoužené premiéry v basketbalové NBA. První šanci mu dali ve Philadelphii 76ers.

V úterý získal třiadvacetiletý rozehrávač Randle desetidenní smlouvu od Sixers, středeční duel proti New Yorku odseděl pouze na lavičce, ale o tři dny později už vyběhl proti Washingtonu.

Zahrál si i proti českému reprezentantovi Tomáši Satoranskému, během pěti a půl minuty proměnil svou jedinou - trojkovou - střelu a připsal si jeden zisk. Avšak šestnáctibodovou porážku 93:109 odvrátit nemohl.

Radost mu výsledek nezkazil.

12.ledna 2017 v 07:22, příspěvek archivován: 16.ledna 2017 v 19:25

That was awesome! #Sixers

Po pondělním svátečním utkání na Den Martina Luthera Kinga se mohl těšit z prvního týmového úspěchu v podobě výhry 113:104 v Milwaukee. Sám se pod ni podepsal 10 body, dvěma doskoky a asistencí, když využil absence tradiční rozehrávačské jedničky T. J. McConnella.

Randle, střelecký rekordman basketbalového programu na slavné univerzitě Stanford, zahájil na podzim 2015 v Nymburce svou profikariéru. V další sezoně se však do Evropy nevrátil.

New York Knicks jej v červenci získali pro Summer League NBA - a 185centimetrový hráč zazářil, během tří utkání si zapisoval průměrně 18,3 bodu, 5 asistencí a 4,3 doskoku.

Od Knicks následně Randle dostal negarantovanou smlouvu na 100 000 dolarů a až do začátku sezony NBA bojoval o místo na soupisce. Nakonec marně. V tréninku si zlomil nadočnicový oblouk a přednost dostal jiný nedraftovaný nováček Ron Baker.

Randle zamířil do farmářského celku Westchester Knicks, s 20,7 body a 3,4 asistencemi patři k tahounům týmu v soutěži D-League. V šanci na NBA ho podporovala slova Jeffa Hornaceka, hlavního trenéra NY Knicks („Odvádí ve Westchesteru skvělou práci.“) i občasný zájem Philadelphie a Dallasu.

Nakonec se Chasson Randle dočkal smlouvy až a novým rokem.

10.ledna 2017 v 02:19, příspěvek archivován: 16.ledna 2017 v 20:01

Congrats to P3 athlete, @ChassonRandle, for earning his first NBA contract! Chasson is our 12th undrafted player to make the NBA since 2012. https://t.co/yWhnmYiLkU

Teď musí rodák z Rock Islandu věřit v další desetidenní štaci, na jejím konci by mohl přijít kontrakt pro zbytek aktuálního ročníku.

Randle není prvním mužem, kterému se povedla cesta Nymburk - NBA. Přes dlouhodobě nejlepší český klub se ke krátkým angažmá ve slavné lize prosadili Darius Washington (San Antonio), Guillermo Diaz (LA Clippers) či Dionte Christmas (Phoenix).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž