Cesta k bodům? Nasazení

Praha - Se dvěma částečně uschopněnými marody nastoupí k důležitému zápasu 7. kola Mattoni NBL proti poslední Kroměříži celek USK Praha. Lukáš Krátký i Marian Přibyl budou trenéru Markovi k dispozici, i když příliš netrénují. Naopak zkušení Treml s Peleškou stále zůstanou jen mezi diváky. "Krátký má stále problémy se zády, ale zkusí nastoupit. Přibyla trápí dlouhodobé problémy s patou a i když netrénuje, také on bude hrát," poznamenal Petr Jachan, tiskový mluvčí basketbalistů USK Praha.

Vysokoškoláci potrápili v uplynulém kole Spartu, odevzdaně nepůsobili ani proti BVV Brno. "K oběma zápasům jsme nastoupili oslabeni o klíčové hráče a přestože jsme předvedli velice bojovné výkony, v rozhodujících okamžicích našim hráčům chyběly zkušenosti, které náš mladý tým teprve získává," uvedl Jachan.

Situace zraněných hráčů se v USK příliš nezlepšila. Krátký s Přibylem sice zkusí přes tréninkové manko nastoupit, ovšem Treml s Peleškou se na palubovku nedostanou. "Tremla trápí koleno, Peleška je dlouhodobě nemocen," hlásí Jachan.

Přes citelné oslabení basketbalisté USK vědí, že jejich "povinností" je poslední Kroměříž porazit a získat třetí vítězství. "Do utkání vstupujeme s jasným cílem vyhrát," tvrdí odhodlaně Jachan. "Nějaké informace o soupeři a jeho posilách máme. Každopádně naší základní zbraní budou již tradičně bojovnost a maximální nasazení všech hráčů."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž