Čeká nás velký svátek, říká Černošek

Liberec - To nejlepší z basketbalu bude dnes k vidění v liberecké Tipsport aréně. Domácí Kondoři hostí ve 27. ligovém kole suverénně vedoucí Nymburk. "Chceme napínavý souboj pro diváky a šťastnější konec pro nás. Zkusíme to urvat," prohlásil liberecký hráč Jiří Černošek. "Zahrát si proti Nymburku je velký svátek. Je to nejlepší mančaft za poslední roky v Česku."

Černošek měl delší dobu problémy s vyhřezlou ploténkou. Teď už se ale cítí stoprocentně fit. "Je mi skvěle. Záda nebolí, kotník také ne. Musím to zaklepat. Pořád cvičím, aby svaly okolo ploténky zesílily," tvrdí Černošek.

Kondoři v posledním kole podlehli po úporném boji na hřišti Mlékárny Kunín až v závěru a přerušili tak svou čtyřzápasovou sérii vítězství. I přes porážku však má hra a výkonnost libereckého celku vzestupnou tendenci a bude zajímavé sledovat, jak nováček soutěže uspěje při konfrontaci s lídrem tabulky.

Středočeský tým, nabitý českými reprezentanty a hráči mnoha národností, v posledním kole hladce zvítězil nad Sadskou a připsal si tím 25. vítězství v sezoně. V Liberci však panuje bojovná nálada.

"Minule jsme doma s Nymburkem nehráli špatný zápas. V závěru ale hosté jasně potvrdili zkušenosti a kvalitu a přes naši velkou snahu nás do koncovky nepustili," říká trenér Jan Slowiak.

"Na druhou stranu to bylo utkání, kdy se nám nedařila střelba z dálky. Kdyby nám toto vyšlo lépe, tak s nimi můžeme hrát vyrovnaně," uvažuje Slowiak.

Trenér Kondorů se na dnešního soupeře byl podívat o víkendu v Sadské.
"Mají novou posilu Macka, který je kvalitou vhodně doplnil. Myslím, že je to týmovější hráč než Diaz. Nymburk je hodně kompaktní tým."

Podle Slowiaka by mohli mít Liberečtí částečnou převahu pod košem. "Tam nejsou úplně vyladění. Samozřejmě výjimečná osobnost je Rančík, ale s ostatními se dá hrát."

V týmu Liberce chybí rozehrávač Ondrej Procházka, který stráví zbytek sezony v Sadské.

Zápas Liberec - Nymburk začíná v Tipsport aréně v 18 hodin. 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž