Brno trápí marodka, ulehl i Bobrovský

B r n o - Basketbalistky Gambrinusu Brno se navzdory rozsáhlé marodce a neúčasti čtyř hráček pokusí ve středečním druhém zápasu Evropské ligy, v němž budou mít od 18:15 znovu výhodu domácího prostředí v hale Rosnička, porazit řecký tým Panathinaikos Atény. V prvním kole skupiny B prohrál Panathinaikos v Aténách s německým Wuppertalem rozdílem deseti bodů 68:78. "Situace hned v úvodu sezóny není ideální, sestavu lepíme jako vlaštovčí hnízdo, ulehl i trenér Bobrovský," postěžoval si manažer Jiří Hamza.
"Blahůšková bude po zlomenině nohy chybět minimálně do konce roku, Machové se zlomená ruka špatně hojí a je otázkou, zda stihne reprezentační starty v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy ve druhé polovině listopadu. Pouze Frniaková by mohla po výronu kotníku možná nastoupit příští týden ve Wuppertalu," upřesnil ztráty Hamza.

Cílem brněnského klubu je dubnová účast v závěrečném turnaji Final Four. "Nyní hlavně nesmíme uspěchat léčbu zranění. Proto bych chtěl naše příznivce požádat o trpělivost," dodal Hamza.

Jako by problémů v týmu nebylo dost, onemocněl s bolestmi kolena i trenér Jan Bobrovský a na bolest operované nohy si stěžuje také ruská pivotka Maria Stěpanovová.

Zatím basketbalistkám Gambrinusu chybí zejména dostatek přípravných zápasů, v nichž by se tým stačil sehrát. Loni před startem sezóny sehrály Brňanky dvanáct utkání, letos pouze tři. V druhé polovině listopadu se družstvo znovu rozpadne kvůli reprezentačním startům.

Za normálních okolností by Panathinaikos Atény neměl být Brňankám vážnějším soupeřem, po sérii zranění se ale situace obrátila.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž