Petr Czudek (vlevo) ještě v dresu Prostějova

Petr Czudek (vlevo) ještě v dresu Prostějova - Opavský rozehrávač Petr Czudek ještě v dresu Prostějova | foto: Karel Kopáč, MF DNES

Basketbalisty Ústí čeká úprava platů

Ústí nad Labem - Poslední kolo, konečně. Pro ústecké basketbalisty je vyvrcholení základní části vysvobozením, ligu dohrávají už jen z povinnosti. „Mně končí výpovědní lhůta, do Liberce si pojedu zahrát pro lásku boží,“ řekl před dnešním zápasem rozehrávač Tomáš Holešovský.

Chce za Ústí, které řeší problémy, hrát dál? „Nikdo mě nevyzýval ke schůzce. Byl bych pro zůstat, ale nebudu do přípravy vstupovat sám s trenérem. Neví se, za co a s kým se to bude hrát. Potřebuju vědět, že kluci okolo mě budou respektovat a já budu respektovat je. Je příliš mnoho otazníků,“ uvedl Holešovský.

Šéf klubu Josef Kozler dal slovo, že bude s každým hráčem jednat. „A všichni dostanou jiné podmínky, než měli v původních smlouvách, na ty minulé musí zapomenout. Hráči jsou zaměstnanci jako vykonavatelé služeb, takže placení dvouměsíční dovolené, to ne. Budou placeni od 1. srpna do 2. května, ale rozhodně ne za červen a červenec,“ vzkázal předseda představenstva.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon