UTEČU TI. Michaela Pavlasová ze Studánky Pardubice se žene s míčem na polovinu Hradce Králové.

UTEČU TI. Michaela Pavlasová ze Studánky Pardubice se žene s míčem na polovinu Hradce Králové. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Basketbalistky pardubické Studánky by rády proklouzly do play-off

  • 0
V pět hodin odpoledne vstoupí do své druhé sezony Excelsior ŽBL ženy pardubického basketbalového klubu. Studánka se představí na hřišti čtvrtého týmu loňské nejvyšší soutěže, Valosunu Brno. Vzájemná zápasová bilance 4:0 hovoří jasně pro domácí.

Tým zůstává ve stejném složení jako loni, navíc ho posílí Michaela Bělohoubková z Kary Trutnov, která bude v Pardubicích studovat vysokou školu.

Strategie týmu zůstává založena na práci s mládeží a staví na vlastních odchovancích. V rámci toho se s týmem budou připravovat a zkušenosti čerpat hráčky staršího dorostu Nikola Žáková, Barbora Hlaváčková a Eliška Hojsáková. Naopak zranění z reprezentačních srazů připraví minimálně o polovinu sezony Elišku Chocholoušovou a Žanetu Duškovou.

Studánka se bude snažit rozšířit počet výher, ty v loňské sezoně zaznamenala pouze dvě. Dopomoci ji k tomu mohou dva nováčci v soutěži, Karlín a VŠE Praha, kteří budou hlavními konkurenty v tomto ročníku.

Oproti loňským deseti týmům bude letos soutěž rozšířena na dvanáct a třetí až desátý tým po základní části se utkají v předkole play-off. "Naším cílem je desáté místo a účast ve vyřazovacích bojích," vysvětluje trenér pardubického týmu Roman Chocholouš.

Domácí zápasy měl tým odehrát v nové sportovní hale v ulici Dašická. Tam se bohužel zatím nepodařilo odstranit všechny závady, a proto se první domácí zápas odehraje v neděli 25. září od 16 hodin ve staré basketbalové hale na Dukle. Soupeřem bude Lokomotiva Karlovy Vary a trenér Chocholouš by rád měl po prvních dvou zápasech alespoň jednu výhru na svém kontě.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž