Basketbalistky Brna podlehly v úvodním duelu Evropské ligy Benátkám.

Basketbalistky Brna podlehly v úvodním duelu Evropské ligy Benátkám. | foto: Radek Miča, MAFRA

Basketbalistky Brna hostí v Evropské lize favorita skupiny

  • 0
Nejtěžší zkoušku v dosavadním průběhu sezony podstoupí basketbalistky Gambrinusu Sika Brno ve středečním utkání třetího kola Evropské ligy, v němž přivítají CSKA Moskva. České mistryně přitom zatím nehrají v oslnivé formě.

V prvním kole doma nečekaně podlehly nováčkovi soutěže Benátkám. Také v domácí lize Brňanky nenadělují soupeřkám vysoké bodové příděly jako v minulosti a inkasují nezvykle hodně bodů. "Hlavně špatně bráníme. Také obrana se musí hrát hlavou a přemýšlet u ní," řekl trenér Jan Bobrovský.

Naposledy se jeho svěřenkyně protrápily k výhře v derby s Valosunem. Hráčky podle Bobrovského přistoupily k utkání lehkovážně. "Teprve ve druhém poločase se náš výkon v defenzivě zlepšil. Ale s takovou hrou bychom na tým CSKA, který je nyní určitě silnější než loňský vítěz Evropské ligy Spartak, těžko stačili," uvedl kouč.

  Brněnští trenéři studovali hru CSKA ze záznamů utkání z úvodních kol Evropské ligy. V prvním ruský tým v Moskvě porazil zcela suverénně Lille 96:44 a minulou středu v Rize vyhrál vysoko 89:48. "Obě utkání byla jasnou záležitostí, soupeřky vůbec nedostaly CSKA pod tlak," řekl Bobrovský.

Moskevský celek disponuje deseti skvělými hráčkami. "Stačí jmenovat pivotku Wautersovou a Stěpanovovou, rozehrávačku Douglasovou. Když přijde na hřiště druhá pětka, pokračují ve stejném tlaku. Nečeká nás nic snadného. Jak dostanou míč pod koš obě pivotky, tak se brání jen s obtížemi," uvedl Bobrovský. 

Brno by mělo nastoupit v kompletním složení. V sobotním ligovém utkání odpočívala kapitánka Hana Horáková, kterou bolelo koleno. Ze střevní virózy se vyléčila Slovenka Zuzana Žirková. Do plné přípravy se zapojila po návratu do týmu Hamchetou Maiga-Baová, která nyní pracuje hlavně na obnovení fyzické kondice.

České mistryně se utkaly s CSKA v Evropské lize zatím čtyřikrát, naposledy ve slavném brněnském finále 2. dubna 2006. Brňanky tehdy zvítězily 68:54 a získaly první titul v soutěži. Z tehdejšího týmu CSKA se v Brně představí už pouze kvarteto Korstinová, Stěpanovová, Lawsonová a Wautersová. Středeční zápas v hale Rosnička začne v 17:30.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž