Momentka z utkání Chomutov - Nymburk

Momentka z utkání Chomutov - Nymburk | foto: Karel Pešek, MAFRA

Levharti vystrkují drápy. Nejsme bez šance, věří v Chomutově

  • 0
Basketbaloví Levharti, z klece ven! První kořist, záchranu, dohnali. Teď můžou schramstnout pamlsek, Levice v předkole play-off. "Nálada je u nás uvolněná, splnili jsme cíl. Můžeme si zahrát pohodovou sérii bez stresů. Je to naše výhoda," užívá si chomutovský trenér Tomáš Eisner.

Levharti stejně jako loni obsadili 10. místo, pro skromný klub s hubeným rozpočtem mimořádný úspěch. Předkolo je zaslouženou odměnou. Narazí na jediný slovenský celek v NBL, s nímž však letos čtyřikrát ztroskotali.

"Ale až na jeden zápas byly všechny vyrovnané. I ten poslední, v němž jsme v Levicích ještě tři minuty před koncem vedli. Od toho se chceme odpíchnout. Zjistili jsme, že s nimi můžeme hrát," nebojí se Eisner. "Když budeme dodržovat taktiku, nejsme bez šance."

Ani bouřlivé prostředí Levharty nevyděsí. "Není negativní a pomáhá basketu i našim hráčům. Kulisa, jaká je v Levicích, strhává k velkému nasazení," míní kouč, který má až na kapitána Staňka kompletní kádr. "Trápí ho bolavé koleno, letos už do hry asi nezasáhne. Nastoupit by mohl jedině v semifinále," směje se Eisner.

Druhou dvojici tvoří Opava s USK Praha, předkolo se hraje na dvě vítězství. Do chomutovské haly půjdou diváci ve středu. "Levice využívají individuálních dovedností cizinců a mají rychlý přechod do protiútoku. Doskočí balon a jsou schopni dát za tři vteřiny koš. To musíme eliminovat," velí Eisner, vůdce Levhartů.

Zatímco skupina A2 je dohraná, v elitní šestce A1 zbývají ještě dvě kola. A v nich bláznivá koncovka. Týmy na 2. až 6. místě dělí jen bod! Děčín vyzve Prostějov, ale místo soboty až v neděli od 17:10 hodin, atraktivní zápas zařadila do svého programu Česká televize.

"Chceme i do posledního kola živit naději na výhodu domácího prostředí pro první kolo play-off," řekl Pavel Budínský, kouč pátého Děčína. "Prostějov je velmi silný, má vysokou míru talentu, odvahy a uvolněnosti pro útočnou fázi." 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž