Královéhradecká rozehrávačka Michaela Matušková útočí v utkání proti Žabinám...

Královéhradecká rozehrávačka Michaela Matušková útočí v utkání proti Žabinám Brno přes Marques Webbovou a Michaelu Vackovou. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Máme jim co vracet, netají hradecké basketbalistky před bitvou s druhým

  • 0
Skoro se chce napsat, že příhodnější čas na vyzvání druhého týmu tabulky Nymburka k odvetě, si basketbalistky Sokola Hradec Králové snad ani nemohly vybrat.

V lednu totiž předvádějí výborné výkony, jimiž mimo jiné dvakrát -jednou vysoko doma v lize a podruhé ve středu venku v Českém poháru - porazily letos silné Žabiny Brno.

„Opět se potvrdilo, že stejně jako v minulých sezonách se nám po vánoční přestávce daří a že tým má dobrou formu,“ připomíná před dnešním duelem s Nymburkem šéf hradeckého klubu Miroslav Volejník. Pro hradecké Lvice bude dnešní duel velkou výzvou. Jednak proti sobě budou mít zatím druhý tým tabulky, který by v případě úspěchu mohly v poměru výher a proher dohonit. A ještě je ve hře odveta za podzimní utkání, v němž s tímto soupeřem o 21 bodů prohrály.

„Máme jim opravdu co vracet. Po poločase jsme o dva body vedli, ale druhý jsme nezvládli. A výhra by nám teď hodně pomohla, těšíme se, že takového soupeře přivítáme doma,“ neskrývá Volejník.

Za jeho slovy o tom, že je co vracet, lze cítit i ta nevyřčená o tom, že Hradec musel jako jeden z mála k zápasu s Nymburkem cestovat až do Karlových Varů. Nymburk se totiž před sezonou s Karlovými Vary dohodl a několik zápasů sehrál na západě Čech. Jedním z nich byl i ten s Hradcem.

Vedle vzájemné rivality podpořené boji o medaile v posledních sezonách přidává na důležitosti dnešního utkání i pohled na tabulku. Za suverénním obhájcem titulu USK Praha, jenž ještě ani jednou neklopýtl, je silná smečka čtyř kvalitních týmů: Nymburk a KP Brno se třemi prohrami, Hradec a Žabiny Brno se čtyřmi, v těsném závěsu je i Trutnov s pěti.

„Hraje se o dost, v závěru může rozhodovat minitabulka a skoro každý koš,“ uvedl Volejník. Oním závěrem je myšlen závěr základní části, v němž se bude rozhodovat o postavení týmů před startem play off a z toho vyplývající výhody.

Do dnešního zápasu s Nymburkem, který začne v hale na Eliščině nábřeží v 16 hodin, by měly úspěšné Lvice vyrazit v kompletním složení, i když některé hráčky mají drobné zdravotní problémy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž