Jiří Welsch přispěk výhře Nymburka šesti body, šesti asistencemi a pěti získanými míči.

Jiří Welsch přispěk výhře Nymburka šesti body, šesti asistencemi a pěti získanými míči. | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Nymburk vstoupil do nového ročníku VTB ligy výhrou nad Tallinnem

  • 1
Basketbalisté Nymburku prožili vítězný vstup do nové sezony VTB. V domácím prostředí přehráli estonský Kalev Tallinn 79:65. Povedla se jim už úvodní čtvrtina, kterou vyhráli rozdílem 13 bodů.

Nymburk přitom postrádal reprezentační pivoty Bendu a Houšku, ale zastoupily je zahraniční posily Vaughn a De Zeeuw, premiéru ve VTB lize zvládl velmi dobře dvacetiletý Peterka, který byl s osmi body nejlepším českým střelcem. Svěřenci trenéra Ronena Ginzburga navázali na vydařené výkony z přípravy.

Za stavu 8:8 přišli do hry český reprezentant Hruban a americký rozehrávač Dixon a Nymburk pod jejich taktovkou začal soupeři unikat. Především Dixonovi utkání vyšlo velmi dobře a s 19 body a šesti asistencemi byl nejlepším hráčem utkání.

Dařilo se ale i dalším posilám. Vaughn za 19 minut stihl 12 bodů a šest doskoků, De Zeeuw přidal sedm bodů a 10 doskoků. Na výkony z ME navázali také reprezentanti Hruban a Welsch, který k šesti bodům přidal šest asistencí a pět získaných míčů.

„Vždycky je dobré začít sezonu vítězstvím. Tohle je jiný Nymburk, než známe z předchozích sedmi let. Je to mladý tým se spoustou nováčků nebo hráčů, kteří VTB ligu nikdy nehráli. Proto jsem se trochu obával, jak proti Kalevu začneme. Ale hráli jsme dobře,“ řekl Ginzburg.

„Zahraniční posily zahrály výborně, ale stejně tak i Češi. Jiří Welsch táhl tým a důležitý byl i příspěvek Martina Peterky, když přišel z lavičky. Zastoupil naše zraněné pivoty a troufám si říct, že byl klíčovým hráčem,“ ocenil trenér mladého pivota.

Další zápas hraje Nymburk už v úterý rovněž doma proti Kubani Krasnodar.

Basketbalová VTB liga

Nymburk - Kalev Tallinn 79:65 (26:13, 44:34, 65:53)
Nejvíce bodů:
Dixon 19, Vaughn 12, Sant-Roos 11, Peterka 8 - Boone a Freimanis po 14, Sokk a Raley-Ross po 10. Fauly: 20:21. Trestné hody: 22/17 - 17/10. Trojky: 6:7. Doskoky: 36:36.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž