Nymburský Chester Tre Simmons v utkání proti Krasnodaru.

Nymburský Chester Tre Simmons v utkání proti Krasnodaru. | foto:  Petr Topič, MAFRA

Hned první kolo ukázalo basketbalistům Nymburka sílu VTB ligy

  • 0
Hned první kolo a Nymburk se okamžitě utvrdil, jak těžké bude v téhle soutěži prorazit. Český mistr na úvod VTB ligy doma vůbec nestačil na ruský Kubaň Krasnodar a podlehl mu 67:82. VTB liga se letos hraje podle nového formátu, všech šestnáct účastníků je seřazeno do jediné skupiny a jen polovina týmů postoupí do play-off. Tam by se rád viděl i Nymburk.

V pátek to pro něj byl už třetí ostrý zápas sezony, naproti tomu Krasnodar nastoupil k bojům o body letos poprvé. Přesto dominoval. „Nymburk měl výhodu, odehrál dva oficiální zápasy a pak mohl i trochu odpočívat. Nám teprve nedávno skončila tvrdá příprava a na hráčích jsem pozoroval mírnou únavu,“ řekl Sergej Bazarevič, trenér Krasnodaru. „Dobře jsme se připravili na lídry, kolem nichž se hra Nymburka točí.“

Lokomotiv jednoznačně potvrzoval, že bude patřit k favoritům na titul. Od začátku se mu dařilo dávat snadné koše a budoval si náskok. „V úvodu jsme bohužel nebyli úplně koncentrovaní,“ litoval nymburský pivot Petr Benda. „I když jsme na to byli upozorňováni, nedokázali jsme se včas vracet do obrany a soupeř jednoduše bodoval. Nepodali jsme stoprocentní výkon, ale na druhou stranu, tenhle soupeř má obrovskou kvalitu,“ dodal Benda.

Ruský tým sázel hlavně na trio více či méně vousatých Američanů, Brown, Hendrix a Delaney dohromady nastříleli více než polovinu všech bodů vítězů. Nymburk má stále na marodce letní posily Bartoně a Burnse, téměř nehrál ani Stutz. „Chybějí nám od začátku sezony, takže to není tak, že by náhle vypadli ze sestavy. Během sezony přijdou určitě i další zdravotní problémy, musíme se přizpůsobit,“ nehledal Benda žádné výmluvy. „Doufám, že se kluci dají brzy do kupy a vrátí se.“

Rozdíl ve skóre byl v jednu chvíli až dvacetibodový, v koncovce domácí přece jen snížili. „Korigovali jsme, ale na výhru to dnes nebylo,“ přiznal Benda. Už v pondělí hraje Nymburk v Petrohradu a ve středu v Samaře.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž