Martin Petrovický

Martin Petrovický | foto: Ondřej Littera, MAFRA

U basketbalistek Trutnova končí po osmi letech kouč Petrovický

  • 0
Osm let trvající angažmá kouče Martina Petrovického u ligových basketbalistek Kary Trutnov předčasně skončilo. Vedení klubu trenéra odvolalo a hledá za něj náhradu, přestože Petrovický měl smlouvu ještě na příští sezonu.

"Dospěli jsme k názoru, že přišel čas udělat změnu. I když je to nyní nepříjemné, osm let vzájemné spolupráce je dobrou vizitkou pro obě strany. Trenérovi za ni děkujeme," uvedl manažer trutnovského klubu Jan Braun.

Samotného dvaačtyřicetiletého kouče odvolání překvapilo. "Sice jsme medaili nezískali, ale sezona byla na nedávném sezení s týmem a s vedením klubu hodnocena jako úspěšná," uvedl trenér, který se zprávu o svém propuštění dozvěděl v průběhu soustředění české ženské reprezentace v Lázních Bělohrad, kde začal přípravu na blížící se mistrovství Evropy. Petrovický je jedním z asistentů hlavního trenéra Lubora Blažka.

Martin Petrovický přišel do Trutnova v roce 2005 společně s manželkou Blankou, která v týmu odehrála následující tři sezony a poté kvůli mateřství s aktivní kariérou skončila. Společně byli členy družstva, které ve všech třech letech v lize získalo bronzové medaile, po jejím odchodu byla Kara stejně úspěšná i v následujících dvou sezonách.

Od roku 2010 ale trutnovské družstvo o ligovou medaili usilovalo marně, loni a letos o ni přišlo až v sérii o třetí místo, letos v pátém duelu. Předloni skončila pouť trutnovského družstva ve čtvrtfinále.

Pod vedením Petrovického Kara dvakrát vyhrála Středoevropskou ligu, v níž byla jednou také třetí, bez medaile skončila poprvé letos. Před pěti lety trutnovský tým poprvé v historii postoupil ze základní skupiny FIBA Eurocupu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž