Paul Reed (vlevo) z Philadelphie a Vít Krejčí z Oklahoma City.

Paul Reed (vlevo) z Philadelphie a Vít Krejčí z Oklahoma City. | foto: Reuters

Krejčí se rozjíždí: smečoval, střílel. Pěkně nás zvedl, ocenil trenér

  • 15
Po dlouhém čekání si český basketbalista Vít Krejčí zase zahrál zápas NBA. V dresu Oklahoma City nastoupil po třech měsících a jednom problematickém zranění a v utkání s Philadelphií si připsal čtyři body, což je jeho dosavadní maximum v soutěži. Jeho tým prohrál na hřišti Sixers 87:100 a utrpěl čtvrtou porážku v řadě.

Jedenadvacetiletý Krejčí dostal ve svém čtvrtém zápase v elitní soutěži zatím největší prostor a odehrál přes osm a půl minuty, během kterých si připsal i dvě asistence.

Strakonický rodák měl vydařenou pasáž, kdy se postaral o čtyři koše svého týmu v řadě. Nejprve po brejku šel sám do koše a zasmečoval. Vzápětí si připsal asistenci a další koš po hezkém seběhu ke koši. Nakonec nahrál spoluhráči na smeč. 

Thunder tak snížili na rozdíl deseti bodů, ale Philadelphia na to reagovala nasazením svých hvězd a výhru nepustila.

„Pěkně nás tam zvedl,“ ocenil trenér oklahomského celku Mark Daigneault přínos Krejčího, pro kterého to byly první body ze hry v NBA. Dosud měl na kontě jen dva proměněné trestné hody z říjnového utkání s Houstonem. Výhry se ani na čtvrtý pokus nedočkal.

V NBA nastoupil poprvé od prosincového zranění kotníku. „Je to baskeťák. Už se nemohl dočkat, až se dostane na hřiště. Cením si toho, jak na sobě pracoval, aby mohl zase hrát a dát své první body,“ řekl kouč Daigneault.

Sestřih zápasu Philadelphia vs. Oklahoma City:

Domácí tým dovedl k vítězství Joel Embiid, který zaznamenal 25 bodů a 19 doskoků. Alespoň 25 bodů dala hvězda Philadelphie ve 22. utkání po sobě. Za Sixers ještě nehrál James Harden, který přestoupil z Brooklynu.

Stejně tak Tomáš Satoranský za San Antonio po výměnách z New Orleans a Portlandu ještě nenastoupil. Spurs vyhráli přestřelku v Atlantě 136:121. Dejounte Murray přispěl k vítězství svým jedenáctým triple doublem v sezoně, když si 32 body i 15 asistencemi vyrovnal životní maximum a přidal 10 doskoků.

Satoranský by se měl k mužstvu připojit během soboty a nastoupit proti svému bývalému týmu New Orleans.

Už sedmou výhru v řadě vybojoval Boston, který zvítězil 108:102 nad Denverem. Nuggets nepomohl ani 71. triple double Nikoly Jokiče za 23 bodů, 16 doskoků a 11 asistencí. Celtics, které táhl 24 body Jayson Tatum, drží sedmou příčku v tabulce Východní konference těsně za šestým Torontem, které má osm výher v řadě.

Momenty ze zápasu Boston vs. Denver:

Triple double zapsal také Terry Rozier III., který 25 body, 11 asistencemi a 10 doskoky pomohl Charlotte k vysokému vítězství 141:119 nad Detroitem. LaMelo Ball k výhře přispěl 31 body a 12 asistencemi.

Cleveland uhájil druhé místo ve Východní konferenci výhrou 120:113 nad Indianou. Stejnou bilanci jako Cavaliers má i třetí Chicago, které rovněž uspělo, když i díky 35 bodům DeMara DeRozana porazilo Minnesotu 134:122. 

Jen o výhru před nimi je vedoucí Miami.

Výsledky NBA

Philadelphia 76ers - Oklahoma City Thunder 100:87 (za hosty Krejčí 4 body, 2 asistence)
Atlanta Hawks - San Antonio Spurs 121:136
Boston Celtics - Denver Nuggets 108:102
Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves 134:122
Detroit Pistons - Charlotte Hornets 119:141
Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 113:120
Utah Jazz - Orlando Magic 114:99

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž