Blake Schilb (vpravo) z Galatasaray Istanbul útočí na koš Panathinaikosu Atény...

Blake Schilb (vpravo) z Galatasaray Istanbul útočí na koš Panathinaikosu Atény přes Alessandra Gentileho. | foto: Archiv Euroligy

Poprvé ve Španělsku, reprezentant Schilb bude hrát za Sevillu

  • 6
Americký basketbalista s českým pasem Blake Schilb se dohodl na angažmá v Realu Betis Sevilla. Španělský celek to oznámil na svém webu s tím, že ještě před podpisem smlouvy musí reprezentant projít lékařskou prohlídkou.

Třiatřicetiletý rodák z amerického státu Illinois si tedy poprvé v kariéře vyzkouší španělskou ligu.

Do Evropy zlákal Schilba před deseti lety český šampion Nymburk. Následně hrál Schilb za Élan Chalon, Crvenou zvezdu Bělehrad, Paris-Levallois a poslední dvě sezony strávil v Galatasaray Istanbul, kde měl v uplynulé sezoně Euroligy průměry 9,3 bodu, 3,9 doskoku a 4 asistence na utkání.

Nejlepší evropskou klubovou soutěž si dvoumetrový Schilb předtím zahrál také za Chalon i Crvenou zvezdu.

Letos ze svých ambicí slevil. 

Sevilla, za kterou v minulosti nastupovali Tomáš Satoranský a Ondřej Balvín, se v nejvyšší španělské soutěži zachránila až za pomoci soudního rozhodnutí a následného rozšíření Ligy ACB o jedno místo.

Během léta se matadoru Schilbovi nedařilo sehnat nové angažmá, což byl jeden z důvodů, proč nereprezentoval Česko na mistrovství Evropy v Rumunsku, kde český výběr nepostoupil ze skupiny. Předtím však hrál na ME 2015, kde pomohl k sedmému místu, a loni startoval v olympijské kvalifikaci.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž